28.1.2010

Muumeja joka puolella


Lunta kasautuu ovien eteen. Lunta kasautuu kenkien ja takkien ja lapasten ja hiuksien ja myssyjen ja töppösten ja varpaiden ja sormien päälle. Joskus kiukkuisena hetkenä mietin, että lakkaisi tulemasta. Keskiviikkoaamuna rappukäytävässämme nukkui joku outo mies. Ulko-ovi oli jäänyt auki, kun lumi oli päättänyt kasautua oven eteen... Menin mykäksi säikähdyksestä.

Ymmärtänette miksi lumi siis kyllästyttää minua. Olen tällä hetkellä sangen negatiivinen pakkasen ja tuiskun suhteen, vaikka pienessä päässäni ymmärrän että olisi varsin kurjaa jos maailma olisi täynnä loskaa. Joka tapauksessa, tahdon muistella tänään erästä retkeäni Muumimaailmaan.

Tältä Muumitalo näytti auringonvalossa.
Tuu-tikki- ystäväni maja silsältäpäin.
Olen itse ollut aina sitä mieltä, että kodissa pitää olla jonkinlainen nimikyltti!
Drontti Edvard oli asettunut Tuu-tikin majan viereen pitämään vahtia. Meinasin ensin pelästyä tuota suurta otusta, mutta kun katsoin häntä tarkemmin, huomasin, että Drontti näytti lähinnä uteliaalta. Ehkä sitä kiinnosti kaikenkarvaiset ihmiset ja pieneläimet jotka saapuivat katsomaan Muumien elämää?
Katso itse sen ilmettä, ja et voi väittää vastaan!
Noita sattui olemaan harvinaisen pahalla tuulella. Kuistillaan kökköttäen se käski kovin Alisaa tekemään milloin mitäkin. Noita huusi myös minulle, vaikka en taatusti ollut tehnyt mitään pahaa!!!

Poliisihemulin talossa Haisuli oli joutunut telkien taakse, eikä se näyttänyt nauttivan tilanteesta yhtään. Karvakasa polki jalkojaan ja kolisti kaltereita.

Haisuli pääsi kuitenkin pois vankilasta, koska lupautui käyttäytymään kiltisti loppupäivän. Ehtona oli, että hänen piti osallistua "Haisulin käytöskouluun", joka pidettiin Muumitalon edustalla ja jota sai mennä seuraamaan. Valitettavasti en itse ehtinyt nähdä tätä käytöskoulua, koska olin tapaamassa Muumimaailman Hosulia. (Edellämainittu tapaaminen on niin laajamittainen ja tunnearvoltaan suuri, että melkein itken sitä muistellessani. Teen tapaamisesta toisen blogimerkinnän piakkoin!)


Poliisilaitoksen etsityimmät rikolliset kautta aikain!!! Erittäin vaarallisia ja vieläkin vapaalla jalalla!!!
Ketku, lukee pienellä präntillä etsintäkuulutuksen alalaidassa.

Lusmu, on puolestaan tämän nimi.
Kelju.
Huomasin, että Naantali on varsin kaunis etenkin kesällä. Miellyin erityisesti puutaloihin ja koukoeroisiin kyltteihin ja puutarhakalusteisiin.
Fiini nainen istui puistonpenkillä.

Oletko sinä koskaan käynyt Muumimaailmassa tai Naantalissa? Jos olet, mitä pidit?

Tämä Hosuli painelee nyt nukkumaan. Voikaa hyvin pakkasesta huolimatta!


2 kommenttia:

  1. Onpas ollut hieno ja monipuolinen reissu Hosulilla! :) Oikea elämysmatka!

    VastaaPoista

Saat soperruksen!