27.12.2010

Nappikoru

Uuden vuoden alkaminen tarkoittaa myös uusia askartelujuttuja. En ole erityisesti korujen tekijä, mutta aihe kiinnostaa kovasti.

Haluaisin saada aikaan siistin, käytännöllisen ja sievän kaulakorun napeista.

Ensimmäinen kokeilu. Nappi alla, nappi päällä-peruspunonalla tehty. Näitä ohjeitahan näkyy monessa paikassa.

Se on ihan vinkura vaikka vannon että monta kertaa purin ja yritin uudelleen. Koetin kuminauhasta, siimasta, rautalangasta... Tämä on tehty ohuesta koruvaijerista, ja yritin saada napit tiukasti vastatusten mutta vingertää ja kangertaa niin että laatikkoon tämä on jäänyt.


Nämä napit on saatu riviin neulan ja tavallisen langan avulla. Kokeilin tätä, ja onnistuin paremmin.Yleinen ongelma on kuitenkin tämä: kuvasta näkyy että napeilla on oma tahto. Ne ei tahdo pysyä kauniisti vieretysten.

Kuvat tästä eteenpäin on netistä poimittuja.


Tämä korun pujoitustyö on tehty kai neulalla. Solmujakin näyttäisi olevan välissä.
Kaunis valkea nappikoru. Paksua lankaa lankana, kuminauhaa? Ei kai. Nätissä rivissä ovat kuitenkin.
Kaksinkertainen lanka, plus napin ompelu ristiin. Kuulostaa simppeliltä? Tämäkin näyttää vähän kiertävän, mutta se kai kuuluu asiaan?
Tällaisiin olen törmännyt myyjäisissä. Kun koru on pitkä, ei nappeja kulu niin montaa. Tämäkin on tehty kahdella langalla. Voisin kokeilla, jos joskus ymmärtäisin kuinka.
Näistä kaikista ihanin!! Mikä on tuo maaginen keino, jolla nämä napit on saatu pysymään noin tahdikkaasti paikoillaan?? Jonkinlainen liimasumute stopperina? (Liima kai kuluisi pois?)
Mitä tuo lanka on? En ymmärrä! Vaikka kuinka itse yritän solmia napit kiinni vaikka nyt esimerkiksi rautalankaan, ei ne pysy paikoillaan. Toisekseen solmut hiertää ihoa kaulalla.
Tällainen laatikko olisi hyvä olla olemassa. Nyt napit majailee mikä missäkin ja niiden etsiminen on toisinaan vähän haeskelua.
Miten sinun kokeilusi ovat onnistuneet?
Minkälaisella tekniikalla olet saanut siistiä jälkeä?

5 kommenttia:

 1. Samojen suurten kysymysten äärellä on ihmetelty täälläkin... Nappikorut olisi tosi söpöjä, kuten noista keräämistäsi kuvistasikin käy ilmi, mutta en oo minäkään saanut nappeja nätisti koruksi asettumaan. Jään seuraamaan mielenkiinnolla, että saatko joltain nappikorugurulta vastauksen.

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka kaunnita.Itselläkin on miljoonia nappeja,pitäisi kokeilla niistä tuollaisia koruja tehdä kun näyttää tulevan noin nättejä :)

  VastaaPoista
 3. Oliskohan toi sun lempparikoru koottu johonkin koruvaijeriin ja käytetty sitten sellaisia "stoppereita"? Vaikea sanoa kun en ole koruja oikein tehnyt. Joskus yritin vääntää nappikorua ja ei onnistunut, ei millään!

  VastaaPoista
 4. Niin herkku toi kolmanneksi alin, ihanat värit!

  VastaaPoista
 5. mikä ihana inspiraatiokuvasarja, vaikka tuskin tulen itse vastaavaa edes kokeilleeksi! napit on kyllä ihania, minulla on ne tosi isossa mummon vanhassa lasivadissa olohuoneen pöydällä, sillä siinä niitä saa ihailla joka päivä :)

  VastaaPoista

Saat soperruksen!