22.2.2011

Öitä ja tähtitöitä

Etsiskelin villasukkiani laatikosta. Laatikko on tällä hetkellä Keski-Suomessa ja minä, Hosulinne raportoin teille elämästäni täältä käsin.Tulin tänne lentokoneella, mikä on sikäli mainitsemisen arvoinen seikka, vaikken millään muotoa tahdo antaa itsestäni kuvaa sinne tänne lentelevänä otuksena.

Yäaika on kummallinen. Se saa ajatukset lentämään ihan uudella tavalla. Se on merkillistä, ja jaksan ihmetellä sitä toisinaan. Jos piirtäisin mielestäni kaavion kello yhdentoista jälkeen, se näyttäisi yhtä koukeroiselta, kun tuo vanhan arabian kupin pinta.

Haaveilin joskus öistä Dublinissa. Tällä hetkellä kuuntelen oranssin huopani sisällä, kun koko talo Suomessa nukkuu. On sentään loma, ja kaikki näkevät jo uniaan tähän aikaan. (klo23.00.)
Nukahtamisen tunne on ehkä maailman ihanin, ja toisiksi ihanin se hetki, kun antaa väsymyksen tulla. Ihan rauhassa, ei hötkyilemällä.
Tai se hetki, kun hälinä ja melu lakkaa. Jää vain äänetön melodia, joka oikeastaan on hiljaisuus, mutta joka kuulostaa äänettömältä musiikilta päivistään väsyneille korville. Siinä vaiheessa kaikki kuvittelevat, että toisessa huoneessa jo nukutaan, vaikkei oikeasti kukaan vielä nuku. Silloin pieni kolahduksin voi särkeä tunnelman.
Tänään kuuntelin, kun meille luettiin. Meille luettiin Muumilaakson marraskuuta, jossa Muumit ovat lähteneet, ja Homssu, Hemuli, Ruttuvaari ja Muuan Vilijonkka päättävät ruveta pitämään Muumitaloa pystyssä. Kaikki ovat omalla tavallaan onnettomia ja eksyksissä.
Onnettomuudessa ja eksymisessä on kuitenkin mukana aina hitunen onnea, kun vaan ymmärtää, ettei oikeasti ole mitään hätää. Niin käy siinäkin kirjassa. Enempää en paljasta.

OODI YÖLLE
(lauletaan hiljaa ensimmäinen säkeistö hymisten ilman sanoja)

pöllön siipi
mieleeni hiipi
kun yö kiipi
ikkunalaudalle ja mökin kulmaan
piilopirttiin ja pieneen pulmaan
mistä yösukat tassuihin
ja suklaata pieneläinten massuihin
hyvää yötä hosuleille
ja muille yötään valvoville otuksille
pienille ja kaikille siltä väliltä

(jos unohdin jonkun, en tehnyt sitä tarkoituksella.)


4 kommenttia:

 1. onko tuo runo jostain laulusta vai onko se hosulin oma?

  VastaaPoista
 2. me halutaan lisää videopostauksia! t. salaiset lukijat eräästä piilopirtistä

  VastaaPoista
 3. Samaa kysyn kun eka kommentoija: onko tuo runo jostain vai ite kirjoitettu? Hieno!

  VastaaPoista
 4. Öinen kysymys ja Minttumaaria: Runo on oma! Niiauksia kehuista! 8)

  VastaaPoista

Saat soperruksen!