21.3.2011

sunnuntai

Päivää, Laiska sunnuntai.
Viime sunnuntaina vietin melkein koko päivän loikoillen sängyssä, sellaisia sunnuntait toisinaan ovat...
Lauantain jälkeen on sunnuntai ja jos tulee tanssimasta, on jo oikeastaan sunnuntai. (Pieneläimet tanssivat riemukkaasti läpi yön hatut ja hännät vinossa, se on se juttu.)

Höntti kämppis oli jättänyt pöydälle yöpalaa.Se ei kauaa siinä ehtinyt homehtua... Lapun alalaidassa lienee myös aamuyön kotiintuloaika (haparoivalla käsialalla koska usein tanssimasta tullessa mieli vielä liitelee jossain epätodellisuuden ja todellisuuden välimaastossa, koska tanssiminen pitsihameessa ja helmissä on hy-vin jännittävää!!)
Iltapäivällä meille kampesi eräs Taskun ystävistä kylään. Jotain kuvankäsittelyjuttuja, ja tytöille tuli nälkä ja minäkin pääsin maistamaan.
Ystävä on tässä niin liikahtanut, ettette kyllä varmasti tunnista häntä, tsihih!!

Porkkanaa, perunaa, tomaattia, juustoa, kermaa, paprikaa. Tapaukset uuniin ja lopputuloksena miellyttäviä makuja...

Tuolin kulmalle oli jäänyt hengailemaan muuan Enolan verhoista ommeltu (kauppa)kassi, joka tekee keltaisella kuviollaan hyvän mielen.

Eno oli kiltti, kun antoi varahuoneen verhot ompelukoneen alle. Niissä oli keskellä auringon kuluttama läntti, ja verhon reunassa hupsuja hapsuja. Mutta kangasta jäi muutamaan juttuun silti!
Toisinaan sunnuntaisin aika ikäänkuin pysähtyy...
Voi vain tuijotella ikkunasta sen kummempia ajattelematta, selvitellä muutenkin koukeroista mieltä ja juoda siinä sivussa vettä ja kokista ja syödä sipsejä, koska onhan vielä viikon viimeinen päivä ja saa herkutella.
Tänään on jo maanantai, mutta muistelen haikumielellä sunnuntain loputonta aikaa, joka tuntuu taas olevan yhden viikon päässä.

Mutta sieltä se tulee yhtä varmasti, kun ensi torstain hammaslääkäriaika, jota tässä taloudessa jännitetään niin, että yöunet menee sekaviksi ja päivät pelokkaiksi. Maailmassa on näköjään kipuja, jotka ei järkikäsittelyllä häviä.

Mutta se siitä tänään, torstaihin on vielä aikaa.

1 kommentti:

  1. tsemppiä hammaslääkäriin! sunnuntaita odotellessa...

    VastaaPoista

Saat soperruksen!