20.4.2011

Mikä tekee minut onnelliseksi?

Mikä tekee minut tänään ja jokaisena muuna arkipäivänä onnelliseksi?
Arki kulkee liian usein ohi. On kaikenlaista tekemistä, millä ei ole mitään tekemistä pienien hassujen asioiden kanssa, mutta olen huomannut, että jos alkaa toimittaa pienasioita, niistä saa paljon iloa irti.

Esimerkiksi tauolla valosta, joka värjää kaiken valkoiseksi. Pakko kääntää katse valoon ja hengittää hetki kevään energiaa omassa hiljaisuudessa...
... on onni, että on olemassa askartelutarvikevarasto, jossa on taulutusseja.
.. on onni asetella sienityöt luokan takaosaan esille. On onni olla yksin hiljaisessa luokkatilassa (kun ilmassa leijuu vielä lasten touhukkuus, mutta äänet kuuluvat enää vain ulkoa, ja toisaalta tieto siitä, että sama riemu palaa vielä)
....on onni että on kevät, ja saa kietoa kaulaan uuden punaisen huivin, joka on pehmeä ja mukava. (Hosulina mahdun sen alle torkkumaan, toisinaan kun olen mukana koulussa, menen tämän huivin sisään tarkastelemaan ja kuuntelemaan, eikä kukaan tiedä olemassaolostani.)
... onni on myös menneessä. Se on valitettavan totta. Onni on puutaloissa ja vanhoissa, pienissä kyläkouluissa suuren kaupungin keskellä. Valitettavasti kyläkouluja lakkautetaan, ja lapset siirtyvät suuriin laitoksiin opiskelemaan. Onnensa tajuaa usein, kun se on valokuvissa. Onneksi vanhaa koulua ei ole vielä purettu: kävin nojailemassa sen siniseen seinään tänään.

1 kommentti:

Saat soperruksen!