15.5.2011

Euroviisuja 2011

Kuten tapana on viime vuosina ollut, meidän kotonamme juhlittiin railakkaasti kevään parasta tapahtumaa, Euroviisujen finaalia.
Vieraita varten askartelimme ovenpieliin ilomielisiä koristenauhoja.
Jos haluatte tietää, voin kertoa : pohjana villalanka, jonka päälle liimattuna ylimääräisiä nuotteja ja mustavalkoisia lehtikuvia millloin mistäkin lehdestä leikeltynä.
Vaatii aikaa ja pientä näppäryyttä, mutta epäonnistumisen vaara ei ole suuri!
Koristenauhoista kuitenkin hattuihin. Olimme kutsuneet vieraat jo kuudelta askartelemaan Euroviisuhattuja kanssamme.
Hönttihatut pysyivät päässä koko illan! Ideana oli, että jokainen piirsi omaan tötteröhattuunsa suosikkinsa liput.
Toiset liputtivat suosikkiaan vähän fiinimmin. Kjöhöm!
Näpertelin myös kakunkoristeita. Leikataan hahmo ja liimataan grillitikkuun. Valmis! Myönnettäköön, että on omakehuista pistää pöytään oma kuvani, mutta en voinut malttaa mieltäni, kun kerrankin sain itsestäni niin selvän kuvan!
Hosulit ja Oskarit vierekkäin..... Ooh...
Mikä olisikaan Euroviisujen kisakatsomo ilman kunnon tarjoiluja?
valkosuklaamuffinsseja unohtamatta....
Sitruunamuffinsseja leivoimme myös edeltävänä päivänä kovalla tohinalla. (Jauhoja oli joka puolella ja sitruunaa meni silmiin.)
Mutta itse esityksiin! Tänä vuonna saldo oli aika miesvoittoinen, totesi Hosulin äitikin puhelimen päässä. Listasin tähän muutaman Suomen Hosulisäätiön liputtaman viisuesityksen.
Irlannin kaksoispojat hiustöyhtöineen oli hulvaton näky lavalla, huomasin hymyileväni. Itse kappale oli aikalailla mitätön, mutta hauskuutta ja energiaa riitti esityksessä, ja erityisesti kaikkien Hosulien sydämiin upposi riemumielinen ilottelu!
Vaatimattomasta sijoituksestaan huolimatta ei Suomella ole mitään hävettävää. Kappale herätti kovasti kiinnostusta Euroopassa, mutta missä olivat äänestäjät? Norjassa? (Sieltä tuli täydet 12 pistettä, Hosulisäätiö on kokoamassa nappilahjoitusta Norjan yleisradiolle kiitoksena.)

Suomihan keräsi ensimmäisen semifinaalin kolmanneksi eniten ääniä. Finaalissa tilanne oli kuitenkin toinen. Kansainvälinen lehdistöpalkinto silti Paradise Oskarille ja Suomelle pamahti, hienoa!
Perjantain Iltalehden mielipiteeseen yhtyen: Alle 25-vuotiaissa naisissa Paradise Oskar herättää ihastusta ja huokauksia, yli 25-vuotiaissa naisissa huokauksia ja äidin vaiston.
Jatketaan miespisteillä: Ruotsihan se siinä. Perus euroviisumeininkiä, jonkun korviin ehkä liiankin laskelmoitua, mutta kyllä tämän tahtiin tekee mieli tassua toisen eteen heilutella.
Näin näytetään mallia siitä, kuinka kietoudutaan lämpimiin villa-asusteisiin, niinkun meilläkin täällä tehdään. Hosuleita miellyttää erityisesti ilomielinen väritys.

Suurimmat mielenliikkeet herätti Ranskan uusi tulokas, nuori Amaury Vassili. Finaaliesityksessä korvanapeissa tosin oli ongelmia, ja laulu lähti liikkeelle väärästä sävellajista. Sillä ei ole väliä, kun homma saatiin korjattua kertosäkeeseen mennessä. Suurimmat miespisteet menee siis Ranskan Kiiltokuvapojalle. Paljon sydämiä! (Toista nappilähetystä kaavaillaan Ranskaan....)
Moldovan pöljä meininki herätti myös hulvattomia hohotuksia. Kappale ei tosin ollut kummoinen, mutta lavashowssa oli tuttua päätöntä Moldovameininkiä!

Mukavaa sunnuntaita!

4 kommenttia:

 1. Ranskan kappale oli tekotaiteellinen, mutta voittajaviisu hyvä. ps. näyttää hauskoilta juhlilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Hauskaa meillä olikin! :)

   Poista
 2. Todella hienoja koristeita, kiva että joku juhlii Euroviisuja näin! Itse en edes tainnut katsoa koko lähetystä.... :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos käynnistä! Hehe, juhlan voi ottaa sieltä, mistä vaan vähänkin keksii! ;)

   Poista

Saat soperruksen!