14.12.2011

Paketoimisen suunnaton riemu

Neulottuna pieneläimenä tarkkailen jouluja usein kuusen oksalta ilman stressiä ja kiirettä, ja joulukuussa kierrän purkkini ympärille valot. Olen kuitenkin ympäröivää maailmaa tarkkaillessani huomannut, että nykyjouluun kuuluu olennaisena osana lahjat.
Toisaalta se on ikävä materalismin ilmentymä, kun pitää napit kilisten olla menossa joka puolelle tai askarrella liimaa joka puolella niin että vaan harmittaa tai neuloa sormiaan rakoille... no, näitä riittää uskokaa pois.

Se on juuri sitä, jos sen tekee sellaiseksi. Tässä mökissä kuitenkin nautitaan lahjojen antamisesta, eikä sitä tehdä vastalahjan toivossa tai yleisestä velvotteesta.
Täällä neulotaan kovasti joulun alla, ja jokaiselle lapaselle ja sukalle löytyy varmasti jalat ja kädet- eikä vain satunnaisesti, vaan tarkkaan mietitysti. Joskus joutuu miettimään, että tohtiiko antaa pakettia vai ei, tuleeko paine vastalahjasta vaikka sellaista velvotetta ei vilpittömästi olisi.
Ei sillä, lahjoja on myös ihana saada, viime jouluna sain muunmuassa Karvisilta piparinmuruja ja uuden rusettinauhan. Täksi jouluksi olen toivonut raidallista villapaitaa, jossa on tasku irtotavaroille.
Toisinaan sitä tuntee itsensä hölmöksi ojentaessaan pakettia, jonka sisältöä on mietitty ja pohdittu. Vallalla näyttää olevan "ei lahjoja jouluksi"- kulttuuri (tai sitten elän väärässä ympäristössä purkkini kanssa). Eläkööt ilman lahjoja sitten, mutta jos minä haluan, luovutan kyllä paketin. Ilman vastatoivomuksia tai suurta ressiä.

Sitäpaitsi joulunajan pieni touhotusressi tekee vaan hyvää.

Onko sinulla hyviä tai ikäviä kokemuksia "lahjavelvotteista"?

2 kommenttia:

  1. Hillurei ja hillot suuhun.

    Hei. Blogiasi on oikein mukava lueskella. Tosi hyvä joulun ja talven piristys. Toinen talven (ja kesänkin) piristys on tee. Tänään suosittelen Mate-teetä, mikäli haluat päästä askeleen lähemmäs jouluiloa. Mukavaa päivänjatkoa

    t. Tonttu

    VastaaPoista
  2. Minusta on mukava antaa lahjoja. T. Lanttu

    VastaaPoista

Saat soperruksen!