5.3.2012

Oppia syksy kaikki

Olen palannut taas! Kotipurkissani on huononlainen nettiyhteys ja se vaikeuttaa kuulumisieni ilmiantamista. (Kuvasta näette minkälaisia tuntemuksia tämä voi aiheuttaa.)
Viime päivät olen ahkerasti opiskellut nuottikirjoitusta. Se on vähän kun uusi maailma ja uudet koodit. Olen tiennyt aikaisemmin tästä salakielestä hyvin vähän, mutta kunnostautunut asiassa. Nykyisin kuulen jo tititaat ja takatakat ja muutaman tauon. Kuusineljäsosaa on vaikeampi tahtilaji kun neljä neljäsosaa, mutta selviän vaikeistakin asioista juuri ja juuri.

Toisinaan en ymmärrä mitään ja kysyn viisaammilta, ja jos en sittenkään ymmärrä painaudun purkkiini ensin vähän sättimään itseäni ja sen jälkeen miettimään ongelmaan ratkaisua.

Kuvan nuottiin kirjoitin arkistonauhalta vanhan mummon kelkettelyä eli vienankarjalaista joikua. (Kelkettely on vähitellen katoamassa ollut perinne jossa leikitellään äänen rekisterivaihdoilla niin että se jonkun mielestä saattaa kuulostaa rumalta, mutta minun puolestani vaikka Suomen Pieneläinliiton tunnuslaulu voitaisiin esittää kelketellen. Odottakaa vaan kun saan kuoron kasaan niin nauhotan teille Mainion Esityksen.)

Nauha oli paikkapaikoin niin kohiseva etten meinannut saada sävelestä tai sanoista mitään selvää. Jätin suosiolla tahtiviivat tekemättä, kun nuottien kestosta ei saanut mitään järkevää yhtälöä. Näin kuulema toimitaan useastikin, kun nuotitetaan arkistonauhoja.
Kun kerta olen kunnostautunut nuottikirjoituksessa, päätin restauroida vihkoni.
Lainasin sanat Tove Janssonilta. Oikeasti kopioin Muumi-kirjasta kuvaa ja siihen alle jäi pätkä tekstiä ja pätkin ne palasiksi.

Kuvan ihmisiä en tunnista, koska löysin heidät Vatterin kirpputorilta Helsingistä.

Muistakaa kelketellä, eikun pitää arkenne mukavana askarrellen!

Ps. älkääkä unohtako ihan kokonaan minua.

Terveisin Nöyrin Ystävänne Hosuli

1 kommentti:

  1. Oooo.. Hosuli osaa tuota nuottien salakieltä. Jännittävää.. Rupesin itsekin haaveilemaan blogin pidosta... Täällä Karviset syö salmiakkia. Ei muuta.

    VastaaPoista

Saat soperruksen!