31.3.2012

Teestä asiaa

Olin aikaisemmin satunnainen teenjuoja. Keräsin purkkiini milloin mitäkin, usein pussiteetä, koska se oli kaikista helpointa. Syksyllä alkoi hifistely, kun löimme teelaatumme uuden kaapin kanssa yhteen.

Tämänlaatuisten teepussien kanssa joutuu jatkuvasti pesemään erilaisia hauduttimia, ja olen minimoinut ongelman käyttämällä suodatinpusseja. Toimii!

Teehylly keittiössä on kaikinpuolin kiintoisa asia. Kiipesin eilen alimmalle hyllylle ja nukahdin. Parin tunnin päästä minut löydettiin.
Tässä teehyllymme!


Hylly järjestettiin näpäkästi jälkeeni. (Puolustukseksi sanottakoon, että se on kohta taas samassa tilassa kun aina aiemminkin, koska pusseja siirrellään ja valikoidaan mielenlaatujen mukaan.) Hyvin tarkkaa puuhaa se.


Tässä mökissä juodaan ehkä eniten tätä AppelsiiniKaktus-Rooibosteetä. Alunperin kaikki rooibos maistui pahalta (saattaa johtua siitä, että kerran malttamattomana poltin puolet sormistani, kun kurkottelin kuppia käpälääni. Teetä saattoi läikähtää vähän myös päälle, ja siitä tuli paha mieli. Mutta niinkuin mielenliikkeet yleensäkin, harmi muuttuu riemuksi jos ei heti niin ihan kohta!)

Jouluna sain eräältä radikaalilta Pieneläinliiton kannattajajäseneltä lahjoituksen. Tämä tee muutti käsitykseni ja lipitän tätä lähes joka ilta.


Hautuessaan tee muuttuu oranssiksi, ja väri vain syvenee mitä enemmän hauduttaa.


Vihreä tee muuttuu hautuessaan kitkeräksi, mutta tässä rooiboksessa kaikki maut vaan voimistuu eikä ollenkaan kitkeröidy! Mikä suunnaton ilo ja riemu!

Vihreä tee on ensituttavuuteni teemaailmaan.Tämän hurjan purkin toi asuintoverini ystävä kaukomailta.

Kaukomailta kannattaa muuten metsästää teelaatuja, esimerkiksi Liettuan putiikeista löytyi mitä hienoimpia marjahaudukejuomia.

Kofeiinikomppanian Karpalo-appelsiini-chili-hauduke on parasta hauduketta, jota olen maistanut. Chilin maku teejuomissa on harvassa!
Kevään piti tulla, mutta nyt ulkona näyttää lähinnä tältä.


Kuulumisiin! Teestä asiaa vielä toistekin!

4 kommenttia:

 1. Onpas tunnelmallinen kuva sinusta ja teekupista.
  Olen kanssasi ehdottomasti samaa mieltä, että Appelsiinimikälie Heikkitee on taloudessamme tällä hetkellä parasta teetä. Tai kuumaa juomaa, kuten jotkut partasuiset teehifistelijät haluavat määritellä. Mutta minulle Rooibos on tee, ja mitä mainioin sellainen. Heikkirooibos voittaa jopa aiemman suosikkini 1001 yötä Rooiboksen... Sniff.. Liikuttavaa.. Tosin kyseinen Heikkitee alkaa loppua.. Heikki!!!! Metsästäthän sitä lisää...? Vihje vihje.

  VastaaPoista
 2. Chiliteetä! Mitenmistä olet löytänyt tuollaista?

  VastaaPoista
 3. Oulussa on sellainen ihana teekauppa kuin kofeiniikomppania. Sieltä. Tosin viimeksi niilläkin oli chiltee lopussa. Mutta ehkä varastoon on saapunut lisäää :P

  VastaaPoista
 4. Teesieppo ilmottautuu blogisi lukijaksi!

  VastaaPoista

Saat soperruksen!