22.7.2012

Tilkkutäkki

 Tilkkuja ja täkkejä. Meiltä löytyy yksi tilkkutilateos, nimittäin täkki, joka alunperin majaili perheen mökillä, mutta jostain syystä siirrettiin erään sinisen sängyn päälle.
 Täkin kursi kokoon muuan täti, joka näkee nyt pitkää unta jossain muussa paikassa.
 En ole juuri koskaan tehnyt tilkkutöitä, vaikka minulla olisi siihen näin kesällä loistavat edellytykset. Näet purkkini jokasyksyinen siivous on edessä ja voisin kerrankin aloittaa sen ajoissa ja hyödyntää kesäkodin ompelukonetta.
                                               Tilkkupeiton toinen puoli on neliapiloita.
Toinen vaihtoehto olisi ostaa valmiita kankaita ja silputa niitä mielinmäärin. Niin ei kai kuitenkaan saa tehdä, koska HosuliTäti, joka tietää yhtä jos toista niksiä ompelusta kertoi, että jokaisen tilkun tulee olla lankasuora.

Tästä mitään tietämättä kokosin kaikista hameenhelmoista hienon koristetyynyn, jonka ehkä esittelen vielä Teille.
 Minkävärisiä unia näkee sinisessä sängyssä?
 Vanha puusänky haettiin mökin saunatuvasta ja maalattiin vaaleansiniseksi. Täyspuusta tehty sänky on valitettavasti niin painava, ettei sitä yksi Hosuli siirtele toisiin kaupunkeihin, joten pysyköön sitten kotonaan.
Tilkkujen, sinisen maalin ja lankasuorien keskellä olen myös pohtinut sitä, miksi levyt maksavat niin paljon. Olisin mieluusti maksanut näistä levyistä vähemmän mitä tuli maksettua. Mutta muusikot ovat köyhiä- kuten Hosulitkin, joten menkööt hyväntekeväisyyteen. Pari muusikkoa on näet myös auttanut minua omalla matkallani. Mutta ne on taas tarinoita erikseen.

4 kommenttia:

 1. Hosuli hyvä, levyt maksaa!

  VastaaPoista
 2. Mikä sänky! Noita näkee harvoin, oon jo jonkin aikaa metsästäny tuollasta kirppareilta tuloksetta. Löytyiskö mummolan vintiltä? Oman maalaisin valkoiseksi. Vaikka Hosulin sininenkin on hieno. Vinkkaa jos näet jossain näitä!

  VastaaPoista
 3. Värttinä on ainut jonka tunnistin. Mitä genreä nää muut on? Sori tyhmä kysymys...

  VastaaPoista
 4. Minttumaaria: Kolua sukulaisten varastoja ja vinttejä. En ole koskaan kirppareilla nähnyt näitä puusänkyjä, mutta mistä sen tietää, voi löytyäkin!

  Tietämätön: Taitaa mennä tonne kansanmusiikki-genren puolelle! (:

  VastaaPoista

Saat soperruksen!