26.9.2012

Järjestäkäämme juhlat!

Toisinaan on niitä päiviä, jotka yksinkertaisesti saavat nostaketta kun päättää järjestää juhlat! Tarvitseeko olla syytä? Kyllä tarvitsee! Voit keksiä sen!
Viime perjantaina me Nuorimman Karvisen kanssa odotimme Mariskooleissa vierasta, jonka takia keittiön pöydällä oli nappeja, ja jonka takia käytävässäkin tuoksui kakku ja pulla.
Koristukset löytyy jokaisesta kaapista, ja jos ei löydy, askartele! Tämän mainion viirin askarteli muuan Eveliina, joka nerokkaasti pisti ilomielisen viestin pillin nokkaan.
Ripottelimme vedettävän kellon lasimaljaan. Ihan vaan osoituksena siitä, että ajalla ei oikeasti ole mitään väliä, koska kelloa ei oltu vedetty aikoihin ja aikakin oli täysin väärä.
Pakastimesta kaivettujen puna- ja mustaviinimarjojen ympärille syntyi jugurttikakku. Ohjeessa käytettiin muuten liivatetta, mutta juhlavieras ei syö eläintä, eikä kaupassa ollut kasviperäistä liivatetta, joten keittelimme huoletta hyytelösokerista hyydykeosan.

Kuinkas kävikään, sokeria olisi tarvittu valtava määrä, ja täytteestä tuli aivan liian makea. Jouduimme pakastamaan kakun, että se pysyi paraatimuodossa. Mitä tästä opimme? Älä käytä hyydykesokeria! Mokoma sokeri oli vielä maitotuotteille soveltuva. Suomen Hosuliliitto kaavailee valitusta.
Onneksi (pakaste)pullissa ei voi mennä paljon pieleen. Varsinkaan jos juhlii kynttilöiden kanssa. Näitä on kaapissamme iso kasa erilaisia juhla-ja arkitilanteita varten.
Jatkoimme ilomielistä juhlintaa sunnuntaihin asti- siihen asti kun arvovieraamme lähti kohti juna-asemaa ja ikävää junamatkaa Tampereelle pois hosulikommuunistamme.

3 kommenttia:

 1. Mut hei, noi kauppapullat on hyviä! :P

  VastaaPoista
 2. Kasvisliivatetta on myös saatavana.. Ainakin isommista kaupoista. Kokeile seuraavan kerran sitä Hosuli!

  VastaaPoista
 3. Harmi kakun kohtaloa! Mutta toisaalta, tällaiset jututu opettavat ja näin lukijatkin tietävät, mitä ei kannata kokeilla.

  Mariskoolit ovatkin mainio paikka odotella vieraita! :D

  VastaaPoista

Saat soperruksen!