24.10.2012

Kun huuliherpes iskee..

Joskus se vaan tulee. Yöllä kutittaa suuta, ja aamulla paikalla on rakkula.

Herpes on pisaratartuntana leviävä ja uusiutuva tauti. Kun viruksen on kerran saanut se on elimistössä aina. Moni kantaa virista, joka ei koskaan oireile.

Herpes aktivoituu, kun kehon immuunipuolustus horjuu. Esimerkiksi flunssan tai stressin iskiessä. Omaani nimitän "huoliherpekseksi".

Olen kokeillut useita keinoja huuliherpeksen eliminointiin. Voiteista Zovirax toimii tehokkaimmin, muut vähän niin ja näin. Apteekissa myytävät laastarit lähinnä repsottavat reunoilta, mutta toisaalta vaikeuttavat pisararartunnan leviämistä muualle huuliin tai limakalvoille. Yliopiston apteekki myy omaa luonnon ainesosista tehtyä voidetta, mutta se osottautui minulla tehottomaksi. Apteekista saa myös tehokuurin tabletteina, joka hävittää herpeksen nopeasti. Tämä on kallis ja toisaalta tehokas vaihtoehto.

Lisäksi olen syönyt lääkärin määräämää estolääkitystä. Se tuli kalliiksi ja lääkkeiden pitkäaikainen pumppaaminen elimistöön arvellutti.


 Tämänkertainen rakkula oli pieni, mutta kutiava. Mitä laitoin siihen?
HUNAJAA!

Hunajan laadulla ei väliä. Hunajalla herpes on poissa 3-4 päivässä. Ei jätä rakkulan  päälle valkoista könttiä tai repsottavia reunoja. Väittäisin että hunajalla on sama teho pieneen herpesrakkulaan, kun apteekin voiteilla.

Hunajaa suosittelen annostelemaan siten, ettei tartunta leviä pisaroina koko purkilliseen. Lisäksi ahkera käsien pesu vähentää lisärakkuloiden ilmestymisen riskiä.

Hunaja, antiseptinen ihmelääke! Alan enemmän ja enemmän kallistua siihen suuntaan, että vanha kansa on tosiaan tiennyt miten nämä hommat menee.

Kokemuksia? Onko herpes riesa? Puhkeaako montakin kerralla? Kuinka kauan kestää? Mikä on ollut toimiva keino?

-Ruut

8 kommenttia:

 1. Herpes on typerä. Mulla ei onneksi ole, sisaruksilla kylläkin!

  VastaaPoista
 2. On!!! Seuraavalla kerralla kokeilen hunajaa! Mistä keksit ekan kerran kokeilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma äiti sitä taisi suositella, ja aluksi en uskonut. Heillä kuulema lapsuudenkotona herpestä hunajalla hoidettiin. Kerran rahapulassa ei ollu varaa lähteä apteekkiin ja menin hunajapurkille. En oo sen jälkeen apteekissa herpeksen takia käynykkään!

   Poista
 3. Kokeilin muuten tuota hunajaa. Toimii vaikken olisi uskonut!

  VastaaPoista

Tässä käpäläni! Tartu siihen!