15.11.2012

Moleskine

Se alkoi Pikku Prinssin etsinnästä Pariisista kesällä 2011. Mistään ei tuntunut löytyvän mitään Pikku Prinssi -aiheista tavaraa, ja aikani kirjakaupassa pyörittyäni löysin tämän:
Pikku Prinssi on hullun tunnettu ympäri mailmaa, mutta mikä ihmetytti minua oli, että mitään oheistavaraa ei ollut Pariisissa saatavilla. Kirja- ja postikorttikaupoissa lähinnä vaan ihmeteltiin, kun kyselin asiaa.


..kunnes löysin Moleskine-telineelle ja päätin luovuttaa etsimisen ja kaivaa kuvetta viidentoista euron verran. Tässä vaiheessa ihmettelin, mikä tässä maksaa, mutta kassan kautta kirja lähti mukaan.
Samana iltana istuttiin suomalaisten aupairien kanssa kahvilla, kun esittelin kirjaa ja sain kuulla "Sullon Moleskine!!! "
Pikku Prinssi vakuutti viitisen vuotta sitten, eikä ihastumiselle näy laantumisen merkkejä. Pariisilaiset! Ranskalaiset!! Arvostatteko ollenkaan yhtä kirjallisuushistorian hienonta teostanne?
Säästelin muistikirjaa pari vuotta, kunnes viime kesänä aloin täyttämään sivuja arkipäivän huomioilla. (Lue: arkilötinää ja iltafilosofisointia)Nyttemmin selasin Moleskinen nettivalikoimaa, enkä löytänyt sieltä toista Pikku Prinssiä, tämä siis lienee joku spesiaalipainos! Ei sovi siis hävittää!

Kirjoitatko sinä arkea talteen? Mikä on optimaalinen muistikirja? Pieni, suuri, paksu, ohut, vihko, kovakantinen?

3 kommenttia:

  1. Muutkin kun Moleskinet käy. Voi löytää myös halvalla hyviä. :)

    VastaaPoista
  2. Tuota Pikku Prinssiä ei saa enää mistään, älä hävitä sitä !

    VastaaPoista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!