28.11.2012

Projekti harmoonin tuunaus

 Talouteemme saapui jokin aika sitten pitkään odotettu tulokas, vanhasta kouluharmoonista uudelleenrakennettu matkaharmooni, mutta siinä oli yksi pieni puute... Päälimäinen kerros näytti viimeistelemättömältä, koska soittimen muu runko on tummanruskea.
 ...niimpä ajatuksena oli maalata uutta väriä koristeosan pintaan.

Marssin K-rautaan ja kyselin myyjältä minkälaista maalia hän suosittelisi. Myyjä oli kauhuissaan, kun kerroin "maalaavani soitinta", mutta muutti mielensä, kun oikaisin että en ole maalaamassa minkään soittimen kaikukoppaa, vaan ulkoista osaa, joka ei vaikuta soittimen sointiin. Hankin petsilakkaa, joka kuultaa läpi, juuri niin kuin oli ajatuksenakin!

 Heikki tuli organisoimaan, että kaikki menee niin kuin pitää, eikä mitään olennaista jää huomaamatta.
 Ensimmäistä kerrosta varten sekoitettiin petsilakkaa ja tärpättityyppistä myrkkyä.
 Ensimmäinen kerros kuulsi paljon läpi vielä kuivuessaan. Ihan ok näinkin!
 Halusin kuitenkin lopputuloksesta tummemman, joten lakkasin vielä vuorokauden kuivumisen jälkeen toisen kerroksen.
 ...jonka jälkeen puun syyt näkyivät vieläkin läpi, juuri niin kuin halusinkin.
 Toisen lakkakerroksen jälkeen lopputulos oli tämä. En halunnut pinnasta tasaista, joten annoin siveltimen vetojen näkyä. Kämppä kaipasi kolmen lakkavuorokauden jälkeen perusteellista tuuletusta. Haju ei ollut mitenkään lamauttava, mutta kuitenkin häiritsevä.

Tässä lopputulos. Petsilakkaa jäi ylin vaikka kuinka paljon, suljin kannen kiinni ja pistin hyllylle siinä toivossa, että talouteen kulkeutuisi lähiaikoina jotakin mukavia vanhoja puisia tuoleja, joita voisi lakata. Ehkäpä, ken tietää! Lipastot, tuolit, pöydät, tervetuloa! ;)

Mielipiteitä! Olisiko pitänyt jättää ensimmäinen lakkakerros lopulliseksi, vai onko tummempi väri mielestäsi parempi?

1 kommentti:

Tässä käpäläni! Tartu siihen!