10.12.2012

Television jouluntuojat....

Nyt ollaan jo pari viikkoa jouluun, eli aivan lähellä, ja nyt viimeistään voi puhua jouluperinteistä. Monessa perheessä televisioruutua ei katsella jouluaattona ollenkaan, mutta meillä se kuuluu osana perinnettä. Enkä tarkoita, että televisio olisi tärkein osa joulua, tai että sitä toljotettaisiin koko ajan. On hauskaa seurata, kun joulua näkyy ja kuuluu muualtakin kun omasta pirtistä.

 Toljanterit, Lumiukko, Joulurauhan julistus, Joulupukin kuuma linja, konsertit... mutta nyt en kestity niihin!

Neuloessa tulee usein kahlattua videovuokraamoiden jouluelokuvat läpi, ja valitettavan usein ne ovat varsin huonoja. On kuitekin pari juttua, joita ei voi katsoa kun ihan pari päivää ennen aattoa. Tässä tulee:


Luminen Muumitalo, tietenkin. Muumien joulujakso on viihdyttävä ja joulumieltä herättelevä. On se vaan joka vuosi yhtä hauskaa nauraa touhottavalle Vilijonkalle tai sille, että Muumit luulevat joulua Viralliseksi Henkilöksi.
..tai sille, kuinka Muumiperhe nukahtaa hiljalleen kuusen alle, kun pelottavaa joulua ei tulekaan.
Muumiperinteen kanssa en ole varmasti ainut.


Kun olin vähän nuorempi kolmoselta tuli Roswell. Tämä sarja oli silloin jotain käsittämättömän upeaa, ja okei, myönnetään että kylmät väreet menee vieläkin kun tätä sarjaa lähtee uudestaan kahlaamaan läpi. Kovin usein sitä ei viitsi tehdä, kun siihen menee niin hulluna aikaa kun kaikki pitäisi nähdä heti.

Toisesta tuotantokaudesta löytyy The Joulujakso, jossa on kaikki seikkailun ja amerikkalaisen jouluhypetyksen ainekset. Toimii!!

On totta, että amerikkalaisissa jouluperinteissä on paljon ainakin skandinaaviseen silmään mauttomuuksia. Siitä huolimatta joku sisäinen pieni turhamainen harakka herää joka joulun alla, kun televisio ja netti suoltaa amerikkalaista jouluhuumaa.


Haaveilenkin siitä, että joku joulu saisin jonkun lähtemään mukaan ja katsomaan minkälainen tunnelma ja meno siellä oikeasti on. Ja nimenomaan joulun alla. Kesällä 2004 kävimme Florida-Kanada-reissulla, mutta on varmasti aivan eri juttu hiippailla siellä joulun aikaan. Ja siellä lääniä riittää matkustaa moneen kertaan...

Takaisin Roswellin The Joulujaksoon, jossa Katherine Heigl näyttelee Joulupaavoa, joka touhottaa ja valvoo tarkasti perinteitä ja sitä, että kaikki sujuu niin kuin on suunniteltu. Pystyn samaistumaan!

-Ruut

Mutta entäs ne jouluelokuvat? Onko heittää hyviä suosituksia Lumiukon, Joulutarinan, Rakkautta vain ja Holidayn lisäksi?

2 kommenttia:

  1. Eräs joulutarina "Un conte de Noél" on hyvä!

    VastaaPoista
  2. https://www.youtube.com/watch?v=WzCL3FM9dDc Tässä yksi jouluspesiaali, johon törmäsin!

    VastaaPoista

Saat soperruksen!