11.1.2013

Syntymäpäiväsviitti

Vietin uudenvuoden aattona syntymäpäiviä (Hosulia juhlitaan Jouluaattona, koska silloin oli Hosulin adoptiopäivä). Kuten lapsuudenkodissa perinteisiin kuuluu, uudenvuoden aattona ja seuraavana päivänä ei lähdetä mihinkään vaan kutsutaan sukulaiset koolle. Kavereiden kanssa ehtii pönttöillä myöhemminkin.
Sain kuitenkin aattoyönä (omasta mielestäni) loistavan idean ja päätin luoda lapsuudenkodin huoneestani syntymäpäiväsviitin! Ja mikä tulee juhliin ylipäätänsä, mikään ei ole liioiteltua!

Askartelin lappusista, nuoteista ja lahjapapereista vapaamieliset viirit, jotka ripustin juhlan merkiksi ympäri huonetta. Kaapista kaivelin vanhan pitsiverhon ja kiinnitin sen sängyn laidalle. Vaihdoin myös tilkkutäkin puuvillaiseen pöytäliinaan, joka mainiosti soveltui myös sänkypeitoksi.

Kopistelin myös tilkkutäkin olohuoneessa juhlallisesti lausuen " Tilkkutäkki ei sovi juhlapäivän arvokkuuteen!!" ja lustasin vanhan täkin odottamaan arkea. Hilasin vaaleanpunaisen maton lattialle sekä pienen punaisen maton huoneen oven ulkopuolelle. (Ulkoneva merkki siitä, että täällä on juhlat!)
Aamuyöllä odotin monta tuskallista tuntia ja asettelin itseni majesteetillisesti nukkuvaksi. Aamulla sain herätyksen huuliharppuserendailla, paketeilla ja skumppalasillisella. Aah!!

Perheen äiti oli käyttänyt lahjoissa luovuutta ja oli paketoinut satunnaisia talosta löytyneitä tavaroita erilaisiin papereihin. Sain avata silti monta pakettia ja olin ihan innoissani!!
Vieraille olin jo edellisenä päivänä leiponut amerikkalaista suklaajuustokakkua...
ja vadelmajuustokakkua. Pakastevadelmat valuttivat ikävästi mehua kakun päälle ja vihreä läikkä tarttui piparikoristeesta, mutta molemmat kakut onnistuivat mainiosti!
Onhan se tavallaan hupsua, mutta jos tekee suureleisen juhlan itselleen niin kerrankos sitä!! Suosittelen jokaiselle, kohottaa mukavasti arjen yläpuolelle!

-hieman vanhempi Ruut

3 kommenttia:

  1. Mitä tuorejuustoo käytät kun leivot?

    VastaaPoista
  2. Minttumaaria: Käytän Philadelphia- juustoa, se on vähän kalliimpaa kun muut, mutta jotenkin mehevämpää. Koskaan en oo sen tuorejuuston kanssa leipomuksissani epäonnistunut. :)

    VastaaPoista

Saat soperruksen!