18.2.2013

Loitsuvuosi

Viime päivinä olen lukenut ammattikirjallisuutta, hui kun virallinen ja pelottava sana. Sitä kai tämä joka tapauksessa on, kun opiskeluissa on teemana tänä vuonna arkaisuus, joka on syönyt sisäänsä muunmuassa loistuperinnettä.
Kaikki kerätyt perinnerunot ja tekstit löytyy netistä, mutta pari iltaa ruutua tuijotettua ajattelin etten kyllä jaksa pitkään tämmöistä lukea. Niimpä kävin kirjastossa ja kannoin pari paksua opusta sängyn alle.

Kun löytää hyviä juttuja, on pakko kirjoittaa ylös. Olen alkanut kartoittaa omaa henkilökohtaista loitsuarkistoani. Kohta löytyy, joka pulmaan omat väkisanat!

 Kesällä tämä medaljonki palveli teatterilla Homsantuun mustalaistaikakoruna, nyt se muistuttaa minua siitä, että muistaisin edistää näitä arkaisia asioita arjessani.
...nyt löyty! Lemmennosto!

...tai mitä jos lukis nää "Hammastaudin" sanat ennen hammaslääkäriin menoa? Tai vaikka lukis vaan sanat eikä menis ollenkaan operoitavaksi?
Kevät tulee koko ajan likemmäksi, mikä käytännössä tarkoittaa tutkintoja. Vielä on kirjoja kahlattavana ja monta asiaa opittavana. Tämä on yksi suo! Kun alottaa, tuntuu ettei mitekään saa luettua ja sisäistettyä kaikkea, vaikka malttamattomana tietenkin haluaisi kaiken tiedon ja taidon jo nyt!

Ei kun uutta viikkoa kohti!

-Ruut

1 kommentti:

Tässä käpäläni. Tartu siihen!