14.2.2013

Ystävänpäivän jalo teko

Hei! Minä täällä, phihii! Ystävänpäivän lähestyessä haluan jakaa kanssanne hienon tarinan ystävyydestä. Tämä ei ole se tavallinen tarina, tämä on.... tarina lahjasta ja lahjansaajasta, vai adoptiosta, riippuu miten asia muotoillaan!Muuan Paketti syntyi kenkälaatikosta, paperista, rusetista ja vanhoista kirjan sivuista. Kätevää, eikö? Mutta mitä paketissa oli?
Rusetti kannessa, rusetti hännässä. (Miten se laulu menikään "Jokaisella pieneläimellä rusetti hännässään?") Jos kerta on näin, minunkin pitää solmia rusetti johonkin ulokkeeseeni, koska olen neulottu Hosuli ja tekovaiheessa häntä taisi jäädä tekemättä. (Tove Jansonin alkuperäisellä Hosulilla on häntä, toim.huom.)
... arvaatteko pienestä kaistaleesta keltaista karvaa, mikä otus oli laatikossa, joka luovutettiin uuteen kotiin?

Se oli HIIHTOKARVINEN, joka löytyi eräällä kirpputorireissulla aivan vahingossa. Yleisen Pieneläin-ja Hosuliliiton säännön noudattamana vaadin kassalle menoa ja Karvisen adoptoimista. Alunperin oli hyvin selvää, että Hiihtokarvisen koti olisi Sallan luona Tampereella, joten kerroimme uudelle asukkaalle heti, että koti johon saavumme on vain välietappi.
Hiihtokarvinen oli kaihuissaan joko siitä, ettei lunta ollut tai siitä, että tämä eläin pakoitettaisiin hiihtämään. Tämä ei selvinnyt meille kenellekään hänen vierailunsa lyhyenä aikana. (Kaksi kuukautta.)
Karvinen pakattiin kenkälaatikkoon ja mukaan muutamia karamellipapereita. (Tietysti!)
Karvisen löydettyä uuteen kotiinsa uuden pieneläimen kunniaksi nostettiin maljat.

Onko teillä ystävänpäiväsuunnitelmia takataskussa? Lähetitkö kortteja? Vai unohtuiko kuorista merkit?

Näitä kyselee ja tuumailee,
Hosulinne

4 kommenttia:

  1. Minä en tehnyt tänä vuonna mitään erityistä ystävänpäivänä (paitsi postauksen). Tämä oli vallan loistava ystävänpäiväkertomus! On hienoa, että joku adoptoi kirpputoreilta löytyviä pieneläimiä.

    VastaaPoista
  2. Herää kysymys: Onko Hiihtokarvinen nyt onnellinen?

    VastaaPoista
  3. Onko? Sitä täytyy kysyä häneltä itseltään sekä uudelta omistajalta! Luulen kuitenkin, että Hiihtokarvinen on tyytyväinen uuteen kotiinsa!

    VastaaPoista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!