28.6.2013

Hirveällä kiireellä Sisiliaan

Äkkilähtöjä, äkkilähtöjä! Napattiin erittäin edullinen Sisilian viikon luksusloma vuorokautta ennen lennon lähtöä. Tuli kiire, kun Savosta Helsinkiin matkustaa kuitenkin viisi tuntia ja lentokentällä pitää olla pari tuntia ennen lennon lähtöä.

Muuten, suosittelen tarkkailemaan nopeiden lähtöjen tilanteita, sitä saattaa päätyä ihan mihin vaan. Ja sekös on mukavaa!! Reissukaverina oli Salla, jonka kanssa ollaan äkkilähtemisen mestareita. Aikaisemmin ollaan reissattu spontaanisti uudenvuoden aikaan, mutta nyt löytyi molemmilta viikko vapaata kesällä.
Olin vielä samana päivänä töissä ja myöhästyin sen takia viimeisestä junasta. Onnenkantamoinen: kimppakyytien kautta löysin kukkarekan, joka heitti minut suoraan terminaalin eteen. Näyttävä sisääntulo! Apua, kerroinkohan jo tästä aiemmin, en muista!
Viimeset maitorahkat ennen Italian valkoista vehnää ja gelatoa. (Valion maitorahka ei oo niin hyvää kun Ehrmanin sama, mutta joskus on tyydyttävä siihen mitä kaupasta löytyy.)

... tämmöseen paikkaan päädyttiin hienojen ihmisten keskelle. Ohhoh... Mutta mikä oli tärkeintä? Ranta!! Meri!Puolessavälissä viikkoa kiivettiin Sallan ja Hosulin kanssa Rocca- vuorelle.
Hosuli, pieneläimistä herkin oli varustautunut asianmukaisella tavalla ulkoilmastoon. (Hosulin huom: hänen neulotun pintansa ja Sallan kimallekenkien yhteensopivuusaste)

Järjestimme juhannusjuhlat. Tietysti!


Lähtekää ihmeessä merelle, kun sellainen rako sinaantuu. Olen valvonut viikon, ollut viikon käsittämättömän onnellinen, tarkkaillut merta yöllä ja päivällä, kellunut aaltojen vietävissä, viettänyt siestaa, katsellut vuorilta alas, nähnyt kuinka ranskalainen nainen lisää huulipunaa aurinkovarjon alla, tutustunut paikalliseen jäätelökuljettajaan, syönyt gelatoa joka päivä, kuljeskellut pienillä kujilla, humaltunut paikallisesta viinistä, nauttinut elostani ja haaveillut kokonaista muuttoa merelle. En pidä sitä mahdottomana.

Muuten, kyllä alkaa ajatukset rullaamaan ihan eri lailla uudessa ympäristössä. Minkälaisia äkkilähtökokemuksia sinulla on? Oliko tutisuttavan ihanaa vai karmivan kamalaa?

-Ruut

2 kommenttia:

  1. äiti ja kolme lasta2. heinäkuuta 2013 klo 0.36

    Olis kiva jos pystyis joskus lähtemään nopeasti. :) Matkat pitää varata aikaisin jos meinaa löytää yhteistä aikaa matkaseuran kanssa...ja jos haluaa lapset hoitoon loman ajaksi. ;)

    VastaaPoista
  2. Oikealta luksuslomalta vaikuttaa juhannusjuhlineen kaikkineen!

    Minä en ole koskaan lähtenyt äkkilähdöllä minnekään. Matkaan lähtemisen suhteen en ole kovin spontaani, mutta matkojen aikana on kiva tehdä välillä yllättäviä päätöksiä.

    VastaaPoista

Tässä käpäläni! Tartu siihen!