18.7.2013

Projekti Tilkkutäkki

Projekti lähti sinisestä laatikosta ja vanhasta yhden sängyn tilkkutäkistä. Haluan oman! Isomman! Vanhoista hamekankaista!
 Olen pohtinut tätä asiaa kaksi vuotta. (!!) En halua tilata suurella työllä tehtyä täkkiä, josta en tykkää paljon. Selailin innostuneena nettiä ja törmäsin seuraavanlaisiin:
Tässä ihania symmetrisiä perinteisiä neliöitä tikkauksineen, retrokankailla. Tykkään! Ongelmaksi retropeitolle saattaisi kuitenkin ilmetä sen yhdistäminen kaikkeen muuhun sisustukseen, jos värejä on näin paljon.
Tässä myös samalla meiningillä kun edellisessä. Kaikki retrokankaat ei sovi keskenään yhteen, mutta se ei haittaa. Vaaleanpunaiset kukkakankaat on herkkiä, ei voi mitään...

Tässä jatketaan samaa ratkiriemukasta linjaa, selvästi uudemmilla kankailla. Tämän täkin juju on kirkkaanpunaiset tilkut ja vino tikkaus.
Ja tässä punasävyiset kukkakankaat.

Tämä täkki on koottu pienemmistä vihreä-vaaleanpunaisista tilkuista. Tämä taitaa olla mun suosikki!

                               Olen ihaillut niin kauan kun muistan Indiskan tilkuista koottuja tikattuja mystisen viininpunaisia tilkkupeittoja. Yhtäkkiä niistä ei löydy kuvia mistään, enkä ole lähiaikoina menossa kaupunkiin, jossa voisit tsekata tavaran omin silmin. Netistä ei löydy mitään. Voi surku!

Omista tilkkutöistä tulee mieleen vain tämä tyyny, jonka kokosin vanhoista hameenhelmoista. Ylhäältä lueteltuna: vanhojentanssipuvun helma, ylioppilaspuvun helma, rakastetun kesämekon helma ja alin violetti on uusi kangas joka muodostaa tyynyn toisen puolen. En ehkä ihan heti lähtisi tilkkutöitä itse tekemään, kuten huomaatte, ei ole kaistaleet aivan suoraan leikattuja tai muutenkaan mallikelpoisesti ommeltuja, mutta tunne ja historia, ne on tärkeitä.

Minkälaiseen tilkkutäkkiin päädyn? Raportoin jatkosta! Jos sadepäivät jatkuu, ehdin penkoa koko lapsuudenkodin kankaat läpi: siinä on iso urakka, koska äidilläni on kokonainen huone kankaille.

-Ruut

Ps. Kiitos kuvien lainasta! Jos jotakuta häiritsee, että tilkkutäkkisi lähteineen vilahtaa niin ota yheyttä, poistan kuvan välittömästi. :)

4 kommenttia:

  1. Nyt kun katselin näitä kuvia, alkoi mieleni tehdä tilkkutäkkiä! Joskus teininä tein paljon tilkkutyynyjä, mutta niiden värit eivät enää oikein sopisi sisustukseen.

    Minun suosikkejani noista ovat keskimmäinen retro, punakukkainen ja vihreä.

    VastaaPoista

Saat soperruksen!