11.10.2013

Viikonloppuruokaa: Itse tehdyt ranskalaiset

Tässä jakoon hauska, helppo ja halpa (viikonloppuruoka)resepti. Sopii erinomaisesti köyhälle opiskelijalle.

Maustehyllyn paras asia on saviruukussa majaileva täyschilinen jauhe, jota olen tavannut ostaa erilaisista etnisistä ruokakaupoista. Kun kerran käyttää oikeaa chilijauhetta (eikä sitä marketin masentavaa, jossa on sekaisin jauhoa, lisäaineita ja suolaa), ei muuta halua. Iso pussillinen maustetta maksoi 1,40euroa...

Pellillinen ranskalaisia:
Tarvitset:
4 perunaa
4 porkkanaa
öljyä
mausteita, esim:
chilijauhe
grillimauste
suolaa


1.Pilko perunat ja porkkanat mieleisiksi paloiksi
2.Pyörittele palat leivontakulhossa öljyn ja mausteiden seassa ja nostele pellille. Paista uunissa kahessasadassa asteessa noin 30 minuuttia. Kääntele ranskalaisia paiston puolessa välissä.

Tadaa! Viikonlopun roskaruoka-annos on tässä! Näin kun tekee ranskalaisia, tietää ainakin tarkasti mitä ruuassaan on.

-Ruut

6 kommenttia:

  1. Nam! Minunkin pitää kokeilla ranskiksia. Olen kyllä tehnyt kaikenmoisia uunipottuja, mutta nyt viikonloppuna voisi pyrkiä oikein rapeaan ja ranskismaiseen lopputulokseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Koostumus kuitenkin vaikuttaa makuun yllättävän paljon, vaikkei sitä uskoisikaan. :)

      Poista
  2. Kiitos reseptistä! Kokeilin eilen ja tuli tosi hyviä MUTTA ei kahden syötäväksi. Piti tehdä toinen satsi perään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta! Muutin ohjeen määräksi "pellillinen" edellisen "kahdelle" sijaan. Jos antaa paremmin osviittaa? Mutta hyvä jos oli hyviä! :)

      Poista
  3. Nam, näyttää hyvältä! Voinko joskus tulla maistelemaan pottujasi?

    T. Paavo A.

    VastaaPoista

Saat soperruksen!