5.11.2013

Bling! Ja erinomaista kahvia!!

Käytännöllisenä neulottuna pieneläimenä pidän arvossaan myös hyvää kahvia. Juon kahvini luonnollisesti maidon kanssa, jos haluatte tietää. Monet Hosulit ympäri maailmaa unohtavat puhdistaa kahvinkeittimensä sännöllisesti, ja juovat kitkerää ja ikävää kahvia.

Haluan kertoa teille pari näppärää käytännön vinkkiä, joilla saatte aamukahvistanne elämyksen. (Ne, jotka saavat nauttia jonkun pieneläimen seurasta, jokapäiväinen kahvikokemus on luonnollisesti unohtumaton.)
Aloittakaamme siis soodalla ja etikalla!
 
Kun puhdistuksen tekee molemmilla, voi olla takuuvarma että... puhdasta on!!

Molemmilla aineilla voit tehdä saman jutun, mutta älä hyvä ihminen sekoita soodaa ja etikkaa yhtä aikaa, lopputuloksena saattaa olla sihinä. (Ei sillä, että olisin joskus erehtynyt kokeilemaan.)
 

Sekoita sooda ja vesi. Pari lusikallista täyteen pannuun riittänee. Kaada se vesisäiliöön, valuta puoliväliin ja anna seista kymmenisen minuuttia ja valuta säiliöstä loputkin. Laske toimenpiteen jälkeen kolme täyttä pannullista pelkkää vettä makuhaittojen välttämiseksi keittimen läpi.

Toista sama juttu etikalla: kaksi osaa vettä, yksi etikkaa. Ja muista tyhjän veden laskeminen, muuten voi tulla kitkerää!
Toimenpiteen jälkeen voit nauttia erinomaisen hyvästä kahvista! Näin ainakin minä teen.
Toivon läpi neulotun olomuotoni, että tästä vanhan kansan niksistä on teille iloa.

Lopuksi pieni kysymys: Millaisena juot kahvisi? Tummapaahtoisena, vaaleapaahtoisena, mustana, maidolla, sokerilla?

Terveisin: Käytännön Asioissa Vakavoitunut Hosulinne

6 kommenttia:

 1. Kauheen kiva kahvipurkki! Hosuli näyttää ylpeältä tekemästään työstä. Hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan, ollakseni täysin rehellinen toimin virallisena neuvonantajana. T.Hosuli

   Poista
 2. Kun olin lapsi meillä oli utollainen kahvipurkki. Nostalgista.

  Vakkari

  VastaaPoista
 3. Täytyykin puhdistaa kahvinkeittimet! Niin helppo homma, mutta aina se jää. Kiitos muistutuksesta Hosuli! Minä olen putsannut etikalla. Jos tällä kertaa kokeilisi vaihteeksi soodaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhdistaminen kannattaa ja sen huomaa heti kahvin maussa, vaikka usein se unohtuu. Oon ehkä vähän höperö, mutta putsaan varmuudeksi molemmilla tököteillä, että tulee puhasta, vaikka sama kai se on! :) -Ruut

   Poista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!