15.11.2013

Keittojen aatelia: Kirpeä tomaattikeitto

Söin syksyllä ravintolassa älyttömän hyvää tomaattikeittoa, jonka jälkeen aloitin parhaan mahdollisen reseptin metsästyksen. Vaati pari kertaa, että pääsin täydellisen ohjeen makuun. (Vaatimattomasti todettuna.) Reseptin jujuna on tuoreet tomaatit ja paljon valkosipulia. Tää on ehdotonta keittojen aatelia.

Olkaa hyvä, resepti tulee tässä!
Kirpeä tomaattikeitto:

reilu kilo tuoreita tomaatteja
5 valkosipulin kynttä (ainakin)
1 porkkana
1 sipuli
5 dl vettä
kanafondi tai kasvisliemikuutio
1,5 rkl sokeria
pieni purkki tomaattipyreetä
suolaa
chiliä
oliiviöljyä
loraus kermaa (n. 1/4 dl)
päälle mozzarellajuustoa

1.Pilko kasvikset, kuullota sipuli, valkosipuli ja porkkana oliiviöljyssä.
2. Siirrä kuulotetut tavarat kattilaan ja lisää joukkoon vettä ja pilkotut tomaatit. Keitä pehmeäksi. Kaada ylimääräinen vesi pois ja soseuta. Lisää fondi.
3. Lisää joukkoon mausteet, sokeri,öljyä ja vähän kermaa.
4. Pilko mozzarella paloiksi ja annostele syötäväksi.
Tykkään kirpeästä ja chilisestä keitosta, jota ei liialla kermalla lotrata pehmeäksi.

Ohjeen pohjana käytin tämän linkin takana olevaa ohjetta. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että jos tykkäät pehmeästä keitosta lisää kermaa ja vähennä tomaatteja, ja jos tujummasta niin käytä reilu kilo tomaatteja ja lisää kerman sijasta öljyä.

-Ruut

6 kommenttia:

  1. Sinne meni sopat. Komea paita sun seuralaisella!

    Rakkain Terveisin vanha ystäväsi Eemeli Käpynen

    VastaaPoista
  2. Moikka! Oon aina tehny tomaattikeittoa purkista eli siitä tomaattimurskasta ja sekin on ollu hyvää. Pitääpä kokeilla tuoreista tomaateista. Kauan menee ruoan valmistamiseen?

    -Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Murska toimii varmasti myös, mutta veikkaan että tuoreilla tomaateilla tulee vielä parempaa, suosittelen kokeilemaan! ;)

      Keiton valmistamiseen varaisin ainakin tunnin, riippuu millä välineellä teet soseutuksen. Mulla ei ole sauvasekoitinta vaan joudun sekoittamaan blenderillä minkä takia keitettyjä vihanneksia joutuu jäähdyttelemään jonkin aikaa ettei masiinan lasinen kannu sano poks ja räjähdä. Sauvasekoittimen kanssa valmistusaikaan menee varmaan 45 minuuttia.

      Poista
  3. Olen kyllä niin suklaahullu että tätä on pakko kokeilla :) Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, tuo mousse täyttää kyllä suklaahimot! :--------)

      Poista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!