6.12.2013

Korttipaja

Joulukuu on perinteiden aikaa, ja yksi perinteistä on ollut askarrella kortit itsenäisyyspäivänä. Tänä vuonna olin kuitenkin etuajassa kun pistimme askartelupajan Essin kanssa pystyyn jo paria päivää ennen viikonloppua.

Yksi kysymys on tietenkin, että kannattaako perinteisiä kortteja enää edes lähettää, kun maailma on yhä enemmän digimuodossa ja varsinkin opiskelijalle kaikessa tulee vastaan raha: postimaksujen huhutaan kallistuvan taas ensi tammikuussa, mutta onneksi se ei vielä koske tämän joulun postihommia. Kiitti reilut veronpalautukset, tänä vuonna kaukaisemmatkin sukulaistädit saa korttinsa!


Tyytyväinen Essi askartelee. Huom! Etsi kuvasta pieneläin!


Huom: punaisen paidan nappirivistö.
Joka vuosi askartelen kortit itselleni ja postitan myös läjän äidilleni, joka ei koskaan ehdi tehdä kortteja itse. Olen huono pitämään sukulaisiin yhteyttä, mutta joulun alla on kätevää kirjoittaa pieni viesti kortin kylkeen siitä mitä kuuluu. Kortteja kuitenkin säilötään ja kuulimpa huhun, että lähettämistäni korteista käydään vertailevia puhelinkeskusteluita, saiko kummitäti tähden ja toinen kolme kuusta. Sehän kertoo ettei homma ole merkityksetöntä, eikö!

Hyvää itsenäisyyspäivää!

-Ruut


4 kommenttia:

 1. Minäkin olen joka vuosi tehnyt kortit, vaikka lähettäminen onkin kallistunut. Eivät virtuaaliset kortit vaan millään ole yhtä kivoja! Lähetän kortit myös niille, jotka saavat lahjoja, sillä tuntuisi hullulta jättää läheisimmät ilman.

  Hykertelen tyytyväisenä joka kerta, kun näen meidän joulukortin vielä joulun jälkeenkin kaverien jääkaapinovessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihan totta että virtuaaliset kortit on ihan tylsiä, ei niissä ole samaa henkeä. Ymmärrän hykertelyn, teen samaa itsekin! ;)

   Poista
 2. Hei! Aivan mainio tuo kolmannen kuvan, hmmm... olisko joulukoivu-kortti. Luulenpa painavani idean mieleen... ja käyttäväni sitä (ei-kaupallisesti :) "marimekkohengessä" vielä joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Hehhe, Marimekkohenki, mulle tuli itseasiassa tuosta kuosista mieleen tuo pulju! En valitettavasti voi ottaa kunniaa tuosta koivukortista, se on Essin idea ja ihan superhieno! :)

   Poista

Tässä käpäläni! Tartu siihen!