23.12.2013

Totuus joulusta, ei kun kiireestä

Hiljaista laskeutumista? Ei ehkä.

Tänä jouluna meitä on iso joukko ja perheen touhukas emo käy joulukierroksilla, joka vetää koko talon tunnelman kireäksi. Tänään on muun muassa väännetty leivän leikkaamisesta, imuroinnista ja torttujen paistamisesta, aika perus, eikö?

Hosuli veti jo eilen illalla ison myssyn päähänsä ja kieltäytyi edes tarkkailemasta sosiaalista vääntöä. Minun tekisi mieli tehdä sama, koska välillä tuntuu että parasta olisi pysytellä jossakin kaukana hetki ja tulla aattoaamuna takaisin puhtain mielin kiukusta, joka täällä sinkoilee pitkin seiniä ja tarttuu sitkeäänkin joulumieleen.


 Kun kymmenen aikaan talo rauhoittuu ja hiljenee iltaisin, alkaa minun aikani. Kaikkialla on hiljaista ja ilmassa leijuu kaikesta huolimatta odotus. Kukaan ei vaadi mitään, ei työtä ei mielipidettä, pientä korttia, ei serenaadia, koska on yö. Ei kinastelua, ei kiukkua vaan unen äänet. Ja näin on taas valvottu yksi yö.
 
Paketteihin kääriytyy ensi yönä esimerkiksi tällasia.
Vein naapurin mummolle suklaakakun ennen kaupungista lähtemistä, toivottavasti se on jo syöty!

 
  Pienestä hosumisesta ja kärhämöinnistä huolimatta perhe näyttää asettuneen olohuoneeseen kutakuinkin sopuisasti, ihan huippua!

Hyvää viimeistä yötä ennen aattoa, toivottaa Ruut ja pipopäinen Hosuli

4 kommenttia:

 1. Tulin vaan huikkaamaan tänne että HYVÄÄ JOULUA!!

  -Mia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huikkaan täältä tyylikkäästi vuoden jälkijunassa, että KIITOS! Hehe.

   Poista
 2. Miten meni joulun pyhät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten ignoorasin vuosi täydessä touhussa nämä kommentit? Kiitos, hyvinhän kaikki joulun pyhien jälkeen meni, kun yleinen stressitaso talossa vähän laski. :)

   Poista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!