30.1.2014

Muumimukikyllästyminen

Ei ole ollenkaan yhdentekevää mistä mukista kuuman juomansa juo, tai varsinkaan se millä mukilla päivänsä aloittaa.

Luulenpa, että harvassa on suomalainen talous josta yhtäkään muumimukia ei löydy. Näissä arabian kuvitetuissa mukeissa taitaa olla jotakin perisuomalaista. Mutta, entä jos kokee yhtäkkisen muumimukikyllästyksen? Hosulimukissa on liian violetti tausta tai talvimukissa hiihtävä Hemuli näyttää liian reippaalta.


Löysin lapsuudenkodin keittiöstä tällaisia vanhoja muumimukeja. Keltaisen muistan tiputtaneeni vuonna 1996 lattialle, jonka seurauksena kahva irtosi. Sillä ei varmaan suurta rahallista arvoa enää ole, mutta tuo vaaleanpunainen on ehjä, voisikohan sen myydä?


Varsinkin myynnistä poistuneilla muumimukeilla kynitään valtavia summia, ja olenko nyt missanut jotakin kun tämä vanhojen mukien bisnes tuntuu minusta ihan hupsulta? Varsinkin sen tiedon jälkeen, kun tehtaalla töissä ollut tuttu kertoi mitä yksittäinen muki tehtaalle maksaa, ettei niitä todellakaan tehdä enää Suomessa tai että nykyisin pohjassa oleva lasite kuluu pois niin ettei uusimpien mukien pohjassa oleva kuva kestä enää vuosien käyttöä. Hä? Tästäkö maksaisin?

Toki ymmärrän että mielipiteitä ja makuja on erilaisia, (muistakin vanhoista tavaroista maksetaan suuria summia), mutta omasta arjestani muumimukien hohto on kyllä hävinnyt. Ehkä se palaa, kun pistän oman mukikokoelmani jäähylle hetkeksi, varsinkin tämä nykyinen teemamallinen muki on hyvää suunnittelua: ohut, simppeli, sopivan kokoinen ja käteen muutoinkin sopiva.

Löytyykö sieltä hyllyistä vanhoja tai uusia muumimukeja? Mikä on sun suosikki?

-Ruut


4 kommenttia:

 1. Eikä! Tällä kertaa sinun ajatuksesi menevät ihan samoja ratoja kuin minun! Törmäsin nimittäin huutonetissä viime viikolla yhteen omaan vanhaan muumimukiini, jota myytiin yli neljällä sadalla. Meinasi mennä iltapäiväteet väärään kurkkuun. Päätin kuitenkin jatkaa mukin käyttöä. En halua myydä sitä, en halua pistää lasikaappiin saati sitten kassakaappiin. Haluan vain käyttää kivaa mukia lapsuudesta. Jotenkin hassua, että sen arvo onkin monta sataa. (Paitsi ettei olisi, koska sen pohjassa on hiushalkeamia.) Siis se on kuitenkin vaan muki. Toisaalta, ymmärrän hyvinkin vanhojen lasimaljakkojen keräilyä. Ehkä se on kuitenkin sama asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neljä sataa! Se on jo tosi arvokas, onneksi olkoon! Suosittelen myös hienojen astioiden arkikäyttöä, mitä ne siellä kaapissa yksinään tekee? 8)

   Poista
 2. Hei!

  Ehjän keltaisen mukin arvo on noin 150euroa, suluissa linkki. (http://www.tori.fi/pohjois-savo/Muumimuki_Pikkumyy_Tumma_keltainen_9887168.htm?ca=8&w=1)

  Punainen muki on nimeltään "Muumityttö" ja se on ollut tuotannossa 1992-1997. Sen arvo on noin sata euroa. (http://www.keltainenporssi.fi/search/koti-ja-sisustus/lasi-posliini-astiat/muumitytto-arabia-muumimuki-hyva/search.mec?pob_post_id=28623613&pob_action=show_post&pob_cat_id=10804)

  Ajattelin että jos kiinnostaa! Jos ei ole käyttöä voisit hyvin saada hyvät rahat noista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti linkeistä! Jotain tuonkaltaista osasin aavistellakin. Enpä silti taida ainakaan tällä hetkellä laittaa myyntiin. :)

   Poista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!