20.1.2014

Vanhoja astioita metsästämässä

Pienien kahvikuppien kulttuuri, onko sitä edes enää? Kun tulee vieraita on helppoa kurkottaa astiakaapista ne arkimukit ja kaataa kahvi tai tee isoihin kuppeihin.
 
Viime syksynä koin jonkun mielenliikutuksen ja kaappasin kirpputorilta kotiin sinisen arkikahviastiaston. Ja sille on ollut käyttöä: ei kahvimielessä, mutta jugurtti menee pienestä kupista alas aika kivuttomasti aamuisin ja aluslautasille voi murustella leipänsä tai kattaa vastaleivotun cookien. On niin ylellistä syödä keksiä pikkulautaselta ja toisella kädellä kaataa maitoa suuhun pienestä kupista.
 
Äitini oli näköjään lukenut mielenliikkeitäni ja haalinut jostakin synttärilahjaksi Arabian Juhlaruusu- sarjan kahviastiastoa. Ohhoh!

Sitä vaan, että onhan nämä älyttömän hienoja. Mutta raaskiiko käyttää, vai odotanko seuraavia vieraita?

-Ruut

5 kommenttia:

 1. Kauniit on kupit ja ihana äiti ♥ Mä olen sitä mieltä, että käyttöön vaan. Miksi ne paremmat aterimet on aina kaapissa juhlan varalle (täällä ainakin)? Miksi lempimekkoa ei voi laittaa mennessään lähikauppaan? Ihanat asiat tekee arjestakin parempaa ja tulee sitten kuitenkin käytettyä jos se "joskus" ei koskaan tule.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan. Vaikka lajittelisikin arki-ja juhlatavarat on silti hauskaa valita esim aamukahvimuki mielialan mukaan. ;) Ei mikään tavara kaapissa ilostuta.

   Poista
 2. Muistan kun mummolassa oli juuri noita astioita. Hyviä muistoja tulee näistä kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa! Käsittääkseni näitä oli tuotannossa aikoinaan iso erä, joten tätä sarjaa monesta kodista tai vintiltä on löydettävissä!

   Poista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!