10.2.2014

Kajo studiossa

Käytiin toissapäivänä äänttämässä Musiikkitalolla, ja voin kertoa että huh oli kivaa! Valittiin äänitettäväksi kaksi tosi erityyppistä biisiä, inkerinsuomalainen Raliali ja oma Maanutar. Kuudessa tunnissa ehti saada purkkiin kaksi kappaletta.


Ääntä tulossa maailmalle ihan lähipäivinä, ja kerrankin tuntuu että tämä mitä saatiin purkkiin on jotain mihin saa tosissaan olla tyytyväinen. Laulumikki oli ainakin ihan huikean tarkka: kaikki äänen pienetkin sävyt ja erot tuli tosi selvästi nauhalle.

Ainut mikä tuntui hankalalta oli studio-olosuhteissa kyylaaminen: vanha äänenmuodostustapa jolla on kutsuttu esimerkiksi karjaa. Tässä äänenmudostuksessa oleellista on kaiku, ja sehän pitää noissa olosuhteissa vaan kuvitella.

Tiistaina kutsuu viikoksi Budapest, tällä hetkellä tuntuu että maailma tarjoilee hyviä asioita, ei kai kun voi ottaa ilolla vastaan!

Iso kiitos äänityksestä, studio-olosuhteista ja miksaamisesta mahtavalle Mikko Kolehmaiselle! Tsirp!

-Ruut

2 kommenttia:

  1. Minua kiinnostaisi ihan hirveästi kuunnella teidän musisointianne! Innostuin vastikään muutenkin kansanmusiikista, mutta toistaiseksi se on jäänyt jazzin jalkoihin.

    VastaaPoista
  2. Oi! Ilostuin! Kansanmusiikki on sisäänsä hankala aluevaltaus innostua, kun sitä on valtavirrassa tarjolla niin vähän.

    Nauhotetut biisit on vielä miksauksen alla, mutta tuon niitä kyllä ulos heti kun vaan sieltä valmistuvat!!

    VastaaPoista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!