19.6.2014

Perus- paras- marjapiirakka

Jostain syystä olen ajatellut, että marjapiirakan teko on monimutkaista ja riskaapelia sotkemista maustettujen rahkojen ja kermaviilin kanssa, mutta perun sanani tämän reseptin takia!

Tämän helpommaksi ei homma mene, voin luvata. Jostain syystä vadelma ja mustikka sopii yhteen aivan käsittämättömän hyvin. Valmista reilussa puolessa tunnissa!



Pohja:
150g voita
3 rkl sokeria
1 1/2dl vehnäjauhoja

Päälys:
n4dl mustikkaa
n4dl vadelmaa
2rkl perunajauhoja
1/2dl sokeria

1. Valmista pohja sekoittamalla sokeri ja vehnäjauhot joko sulaan tai pehmeään voihin.
2.Taputtele piirakkavuoan pohjalle. Jemmaa osa taikinasta päälle ripoteltaviksi muruiksi.
3.Sekoita jäiset marjat, perunajauhot ja sokeri keskenään ja kippaa ne piirakkapohjalle.
4.Ota nokareita jäljellä olevasta taikinasta ja ripottele ne piirakan päälle. Enemmän on aina enemmän!
5. Paista 200 asteessa noin vartti, kypsymisen näet pinnalla olevista muruista.

Kuuman piirakan kanssa sopii hyvin jäätelö, mutta jäähtyneenä ei mielestäni sitä kaipaa. Jatkan työntekoa piirakan muru huulen alla!

-Ruut

1 kommentti:

Saat soperruksen!