7.4.2015

Pois pilvi päivän päältä

Se alkaa edellisenä päivänä. Päivän päälle tulee pilvi, utu, joka sumentaa ajatuksen sulavan kulun. Päätän olla reippaampi. Makaamalla ei ole asioita ennenkään hoidettu.Seuraavana päivänä jysähtää. Valo vihloo jokaista ajatuksen osaa. Nousee kuvotus. Jalat ei kanna käytävän matkaa. On pakko päästä maaten. Utu voimistuu. Tämä ei lähde kahdella napilla, on otettava vähintään kolme. Kolme nappia tarkoittaa tunnotonta utua, ja raajoja lamauttavaa väsymystä, pitkiä unia.

Kipu valtaa tilaa vasemmalta, tulee tärinä, keho ei anna myöten. Huudan, mutta ääni ei tule maailmaan asti. Hapuan puhelinta, vaikka tiedän että soittaminen ei auta. Tiedän, että tämä menee ohi. 

On oltava pimeässä hiljaa, keskityttävä hengityksen rytmiin. Sisään, ulos, uloshengityksellä paha pilvi pois päivän päältä. Toisinaan menee kuusi tuntia hengittäessä. Kipu hellittää kuin kämmen, joka tulee vakaasti tielle. Tunnen, se väistyy väri kerrallaan. Tilalle tulee uni.

Utu kestää vielä kolmannen päivän, keho ei ota vastaan ruokaa. Mutta pää kestää valoa, vaikka ajatus ei vielä löydä tavallisia ratojaan. 

Migreeni on yksi ihmiskunnan vanhimmista tunnetuista sairauksista. Arkeologisten tutkimusten perusteella voidaan päätellä, että sitä on hoidettu kallonporauksella esimerkiksi muinaisessa Egyptissä. Tällä hetkellä siitä arvellaan kärsivän puoli miljoonaa suomalaista. En ole siis ainut.

Onko migreeni tuttu vieras? Iskeekö kuvaus? Kuinka kauan yksi kohtaus kestää? Kokemuksia?

-Ruut

Kuvat vuosilta 2007-2009

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tässä käpäläni. Tartu siihen!