2.7.2015

Paluu paikallisuuteen

On helppo puhua, ettei pienillä paikkakunnilla tapahdu mitään. Riippuu katsontakannasta. Usein pitää katsoa vähän tarkempaa. Myös paikallislehden menovinkit kannattaa plärätä.

Kesäreissulla voi hyvällä mäihällä osua puolivahingossa kyläjuhliin, letunpaistajaisiin, viirinnostattajaisiin, pihakirpputoreille, yhteislaulutilaisuuksiin, erilaisiin konsertteihin ja kesäteatteriin. Sitä saattaa yllättyä. Saattaa tavata hauskoja tyyppejä ja kuulla tarinoita. Monella paikkakunnalla on myös kesäiltaisin ohjelmallisia iltatoreja.

Paikallisuus, lokalisaatio. Ollaan vähitellen palaamassa globaalista hamuamisesta lähemmäksi, mökkikuntiin, kotikuntiin, lähikuntiin, omaan pihaan, omaan yhteisöön. Erittäin hyvä. En kannusta omassa purkissa pysymiseen, vaan välillä vilkaisemaan myös muualle.

Yksi osoitus lokalisaatiosta on Siilinjärven Siilifolk, jossa pyörin tällä viikolla työn puolesta. Tällä viikolla olen haastatellut Pauli Hanhiniemeä, Puhti Duoa ja viulisti Emilia Lajusta. Tuntuu vähän absurdilta, että joku maksaa palkkaa siitä, että keikun tukevasti tämän hetken ja toisten todellisuuksien rajamailla ja kuuntelen äärettömän hyviä keikkoja. Hyvä on ihmisen olla.Kuntien nettisivut ja paikallislehtien tapahtuu-palstat, tienvarsimainokset ja heittolaatikoiden kesäteatterijulisteet. Kyläkokot ja kesäjuhlat. Myös Suomen Hosuli- ja Pieneläinliitto kannustaa kääntämään katseen pieniin päin. Siellä heiluu käpälät ja sorkat jo paraatiasennossa.
 
Mitä paikallisia tapahtumia olet tsekannut viimeksi? Mikä oli meno? Muistoja?
 
-Ruut- reportteri, pieneläinliiton aktiivinen paikallisjäsen

2 kommenttia:

  1. Asiaa! Juhannuksena oltiin mökillä ja käytiin kyläkokolla eikä oltais tajuttu mennä mutta naapurit vinkkas lähtemään. Onneks mentiin! :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa hauskalta! Kannattaa siis säilyttää hyvä välit mökkinaapureihin niin pääsee osalliseksi menovinkeistä. ;)

    VastaaPoista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!