24.8.2015

Muusikon arkipäivä


"Muusikon työ on soittelemista. Jalka vippaa ja homma kulkee, kaikilla on kivaa. Kääk, maksaako tämä jotakin? Nehän soittais joka tapauksessa."

Minkälainen on ammattimuusikon työpäivä? Dokumentoin viime viikon keikkamatkan Idän paratiisista Joensuusta rannikolle Kaarinaan. Tervetuloa Kajon matkaan!
Tyttären luovutus ja auton vaihto Kuopiossa. Tässä vaiheessa Risto on ajanut 150 kilometriä.

Autossa viritetään navigaattori ja kootaan settilista. Tilaaja on tilannut kaksi puolen tunnin keikkaa, joten kappaleet on edellisissä reeneissä kellotettu valmiiksi.Kuuden tunnin ajon jälkeen ollaan Turussa ja reenataan seuraavan päivän biisit kasaan. Samalla mietitään, toimiiko settilista kun yleisö on lapsia ja perheitä. Kappalevalinnoissa on ajateltava molempia. Illalla silitän keikkamekon valmiiksi.
Seuraavana päivänä auto starttaa kaksi tuntia ennen. Viereisessä teltassa on menossa toinen keikka, eikä päästä tekemään soundcheckiä suunnitelusti. Kasataan äänentoisto ja odotetaan.


Sitten viritetään.


....ja soitetaan.

...odotetaan kuvaajan kanssa seuraavaa vetoa.

...ja soitetaan taas.

Keikan jälkeen pakataan auto, kiitellään tilaaja ja ajetaan kotiin. Kirjoitetaan lasku, ja laitetaan postiin. Toinen kappale jää kirjanpitoon. Risto jättää minut Kuopion ja Siilinjärven välissä pois, jatkan aamulla töihin paikallislehteen, Risto ajaa takaisin Joensuuhun. Aamulla tulee viesti, että mies&mandoliino on päässyt perille.

Tunnin keikan takana on useita valmistelu- suunnittelu-sävellys-sovitus- markkinointi- ajo- ja kirjanpitotunteja. Keikkapalkan on katettava soivan osuuden lisäksi jos ei kaikkia näistä kuluista, ainakin osa.

Tää homma on kaikesta huolimatta huippukivaa, ja olen joka kerta onnellinen, kun pääsen soittamaan.

Livekuvista kiitos mainio Joni Heinonen!

Ootko tilannu musiikkia joihinkin juhliin, onnistuiko oletetusti? Jos et, mikä oli tämän kesän paras keikka?

Näitä kysellen,

Ruut

4 kommenttia:

 1. Meidän häämusiikkikvartetti pääsi tänä kesänä tekemään kosintakeikan! Soitettiin hempeitä taustalla, kun mies kosi tyttöystäväänsä <3 Onko sulla toiminimi, vai käytätkö jotain laskutuspalvelua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa superhienolta! Huippuidea, oisko markkinarako!

   Muusikkoudessa hienoa on myös ehdottomasti just se, että saa olla osallisena juhlistamassa elämän huippuhetkiä. Siinä toimii sisällöntuottajana!

   Poista
 2. Onks sen nimi oikeesti Essin polska??
  nimim. tuli perjantaiherkistyminen. Awesome Kajo, awesome.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asia olkoon niin kauan hämärän peitossa, kunnes toisin sävelillä todistetaan! ;)

   Poista

Tässä käpäläni! Tartu siihen!