11.12.2015

Lahjaksi vetoketjupussi?

En todella ole mestariompelija, mutta tein pari vetoketjullista pussia. Koska minä osasin, tämän täytyy olla helppoa. Skrollaa alaspäin ohjeeseen!Miten nämä tehtiin? Helposti.

Leikkasin kaksi samankokoista kangaspalaa, jotka ompelin vetoketjuaukkoa lukuunottamatta kiinni. Toisesta palasta tuli sisävuori (ohjeessa sisäkangas), toisesta päälys (ohjeessa ulkokangas). Käänsin pussit toistensa sisään niin, että sisään tulevan pussin saumat eivät jää näkyviin.

Ompelun ja käännöksen jälkeen silitin silitysraudalla käännökset molempiin pusseihin, joihin harsin kiinni vetoketjun. Harsimisen jälkeen vetoketju on helppo ommella koneella paikoilleen. Vetoketjuista yli jäävän pään piilotin pussin sisään.

Kierrätyskankaiden kanssa kannattaa olla tarkka. On tarkistettava, että materiaali on siisti ja ehjä. Kangas kannattaa myös pestä ennen projektin aloittamista.

Aikaa yhden tekemiseen meni noin 45 minuuttia, mutta tottuneelta tekijältä varmasti vähemmän.

Tarvitset:
Kaksi palaa kangasta
vetoketjun
nuppineuloja
neula ja lankaa harsimiseen
silitysrauta


Kerro jos kokeilit! Mikä kolmesta kuosista on sun suosikki?

Terveisin: Ruut

12 kommenttia:

 1. Todella suloinen blogi sinulla <3 Piti tulla heti kurkkaan! Ihanaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos paljon, ihan huippua kuulla! Hyvää joulun odotusta myös sinne. :)

   Poista
 2. Ihana idea, meiltäkin löytyisi hauskoja retro kankaita jotka sopisi tuohon tarkoitukseen :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Kannattaa hyödyntää, jos aikaa löytyy! Hienoja kankaita kertyy millon mistäkin, vaikkei varsinaisesti olisi ompelija- tai näin ainakin meillä. Siitä tämä ompeluidea läksikin. :)

   Hyvää viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 3. Tämmöisiä pusseja olen joskus tarpeeseen väsäillytkin ja yksi on ollut tilauksessa jo pari vuotta- ei vaan jaksa millään aloittaa.
  Näistä suosikkini on Rutosen mummon mekosta tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. He, tiedän tunteen. Aloittaminen onkin usein se hankalin vaihe. Mäkin tykkään tuosta punaraidallisesta kankaasta. Sain mekon mummolta, jonka kotia siivosin muutama vuosi sitten. Vaate oli minulle liian iso, joten se sai uuden elämän näin! :)

   Poista
 4. Mulla on tuo ompelupeukalo vähän keskellä kämmentä. Mutta tällaista voisin ehkä kuitenkin kokeilla kunhan saisin ompelukoneen taas kuntoon :) Rutosen mummon mekko on mun suosikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos kommentista! :)

   Niin on minullakin ompelupeukalo keskellä kämmentä! Neulat katkeilee ja langat on solmussa. Sillä ajattelinkin tätä ohjetta julkaistessa, että jos olen onnistunut ompelukoneen kanssa näissä, onnistuu varmasti moni muukin. :D

   Poista
 5. Mä miellyin kukalliseen kuosiin.:-D Kivoja pusseja.

  VastaaPoista

Tässä käpäläni! Tartu siihen!