18.1.2016

Jugurttikakku granaattiomenasta

Tämä kakku saa kirpeytensä granaattiomenan siemenistä ja sitruunasta. Makua pehmentämään täytteeseen lusikoidaan reilusti jugurttia. Kun kokonaisuuteen lisätään kupliva skumppa, on makujen kulmat kohdallaan.

Ohjeessa vatkataan valkuaisvaahto. Se tekee kakusta ilmavan ja näyttävän, mutta makuun ei suuresti vaikuta. Kakun voi tehdä hyvin myös ilman valkuaisvaahtoa, silloin vähennä yksi liivatelehti.

"Kokonaismaku on kirpeän kuulas, kuin talviaamu", sanaili poikaystävä muru suupielessään.




Jugurttikakku granaattiomenasta

Pohja:
1/2 pakettia Digestive- keksejä
50 grammaa voita

Täyte:
3dl kuohukermaa
4-5 liivatelehteä
1/2 kg maustamatonta tuhtia jugurttia
3/4 dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3 kananmunan valkuaista vaahdotettuna
yhden sitruunan mehu 


1. Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä. Painele irtopohjavuokaan.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen liukenemaan.
3. Halutessasi valmista valkuaisvaahto. Jos et jaksa puljata munien kanssa, skippaa tämä vaihe. Erottele valkuaiset ja vatkaa vaahdoksi.
4. Vatkaa toisessa kulhossa kerma. Lisää vatkatun kerman joukkoon jugurtti, vaniljasokeri ja sokeri.
5. Purista sitruunasta mehu, kuumenna kiehuvaksi ja sekoita liivatelehdet sitruunamehuun niin, että ne sulavat osaksi nestettä. Sekoita hyvin.
6. Kaada kuuma sitruunamehu-liivateseos ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen.
7. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä. Odota neljä tuntia.
8. Koristele kakku granaattiomenan siemenillä.

Miten siemenet irti granaattiomenasta?
Pyöräytä granaattiomena kauttaaltaan kevyesti vasten pöytää. Leikkaa hedelmä puoliksi, jonka jäkeen uudestaan puolikkaiksi. Purista ja varista siemenet erilliseen astiaan.

Kokemuksia jugurttikakun maistamisesta tai valmistamisesta? Mikä muu käy jugurttikakun täytteeksi? 

Näitä miettien,

Ruut

8 kommenttia:

  1. En ole jogurtista tehnyt kakkuja,joten uusi tuttavuus!Tuorejuustot ja rahka mitä on tullut näihin laitettua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jugurtti on kyllä varsin varteenotettava tuttavuus tässä kontekstissa! :)

      Poista
  2. Oi nam! Kuulostaapa hyvältä! Täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kerro jos kokeilet! 8)

      Luokittelisin tämän kakun vähän arjen yläpuolelle, koska se kestää muodossaan pitopöydässä tavallista jugurttihyydykekakkua paremmin. Toisaalta kuka sanoo ettei kakkua voi leipoa keskellä viikkoa, se tekee juhlan! :-----)

      Poista
  3. Eipä ole tällaista tullu tehtyä! Täytyypä laittaa testiin :) Itse olen käyttänyt tuorejuustoa tai ranskankermaa.. Ja aika jännä tuo valkuaisvaahto sydeemi tässä ohjeessa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Tuu kertomaan milta maistui, jos kokeilet!Mä luulen, että tuo valkuaisvaahto on maun kannalta melkolailla turha, vaikuttaa lähinnä suutuntumaan ja ilmavuuteen. Seuraavalla kerralla en jaksa vatkata vaahtoa, koska meni, no, aika monta munaa hukkaan kun erottelu ei menny ihan niin kun piti. Ehkä siihenkin oppii. :)

      Poista
  4. Hosuli kiitos aivan mielettömästä kommentista blogiini äsken. Tänään painun jo unille ja huomenna ehdin vasta illalla vastailemaan, haluan vastata sinulle ja kaikille ajan kanssa. Oli niin mielenkiintoinen kyllä, että kommenttisi jää oikein viipymään.

    Kuulasta tammikuuta ja kuullaan blogeissa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa, että tulit kommentoimaan. Kiitos! Palataan molemmissa suunnissa ja hyvää loppuviikkoa! :)

      Poista

Saat soperruksen!