17.2.2016

Pienen kodin valinnat

Vuokra-asuntojen ratkaisut ovat usein sellaisia, ettei asujalla ole niihin paljon vaikutusvaltaa. Sesonkiakoina täytyy olla nopea, eikä liian ronkeli. Joskus haaviin osuu mahtiyksilö. Tiedättehän, kun astuu ensimmäistä kertaa uudesta ovesta sisään ja tietää että tässä on koti?

Tänne muuttaessani asuntoon oli laitettu harmaa tehostetapetti, joka henkii elähdyttävästi 2000- luvun alkua. Tapetin kanssa on vain elettävä, kun ei sitä voi peittääkään. (Skrollaa alas.)

Kiitän tuuriani, ettei asunnossa ole tehty suurremonttia aikoihin, koska jäljellä on siniset kynnyslaudat ja 40- luvun lasi-ikkunat, joiden pinta peilaa maailmaa vinksahtaneesti. Hävitetty ei myöskään ole kaapistojen avaimia, jotka toimivat edelleen moitteettomasti.

Vaikka kaikkeen ei vuokra-asunnossa voi vaikuttaa, voi asumismukavuutta lisätä parilla jutulla.

Taloyhtiössä tehtiin muuten putkiremppaa aiemmin syksyllä. Tähdensin remonttimiehille, että muutin tähän asuntoon nimenomaan kylpyammeen vuoksi, ja että jos amme meinataan putkien tieltä hävittää, joudun suunnattoman surun valtaan. Putket on nyt paikoillaan, samoin amme. Huh ja huraa!

Onko sun asunnossa joku elähtynyt elementti, josta haluaisit eroon? Jos on, kerro mikä!

Terveisin: Ruut

6 kommenttia:

 1. Mut mieti toi tapetti vois olla paljon kamalampi vielä. :D Kerran asuin sellaisessa kämpässä jonka vessassaa oli dekoreerattu panemalla kirkkaan vihreä muovimatto seinille. Sille ei voinu tehdä muuta kun totutella. Ei oo ikävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti, kiitos siitä! :D Vihreä muovimatto kuulostaa kieltämättä aika eltaantuneelta.

   Poista
 2. Vastavierailulla:) Kiva kun bongailee uusia blogeja. Peukut Turulle, käytiin viimekesänä lomailemassa ja ihana kesäkaupunkihan se on:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävit! Turku on kyllä hauska kaupunki kaikin puolin, paljon näkemistä ja tekemistä. Ja kiva myös asua! :)

   Poista
 3. Entinen asuntomme oli vuokra-asunto jonne laitoimme maalia ja tapetoimme. Päätin että haluan kotiin omaakin ilmettä. Muuttaessani olin valmis ottamaan laittamani tapetit pois ja maalaamaan tehosteseinän takaisin valkoiseksi. Uudet asukkaat ihastuivat niihin niin paljon että halusivat pitää ne paikallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on ihanteellinen tilanne! Oot osannu tehä sellaset valinnat, joista seuraava vuokralainenkin on tykännyt. Hurraan myös niille vuokraisännille ja emännille jotka antaa laittaa vuokrakotia. :)

   Poista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!