23.3.2016

Ammattikylpijä tarkasti Naantalin kylpylän

Rakastan kylpemistä. Altaassa, paljussa, järvessä, korvossa, hallissa, poreissa, ammeessa- ja kypylöissä. Olen valinnut vuokra-asunnon kylpyamme ykköskriteerinä. Lomalla metsästän hotelleja joko ammmeella tai jacuzzilla. Juttusarjassa testaan ja raportoin eteen tulevista kylpyläkokemuksista. 

Tässä eka osa, tervetuloa poreisiin!

Ystäväni Elina juhli vanhentumistaan (24) viime viikonloppuna. Nappasin kaverin mukaan Snickers-kaakun äärestä ja lähdettiin rentoutumaan Naantalin kylpylään.

Ennen ovikellon soittamista teipattiin oveen informatiivinen lappu, eräänlainen onnittelukortti. Jännitin, kuinka kauan lappu saa olla ovessa ennen kun se tulee huomatuksi. 


Kylpylän allaskuvat täältä. Kiitos!

Itse kylpylästä: Kylpylän ulkosivu näyttää aikansa eläneeltä tönöltä. Pramea sisääntuloaula luo kuitenkin heti kättelyssä mielikuvan ylellisestä kylpykokemuksesta. Marmoripylväitä, kiiltävää lasia, kirsikkapuita ja pehmeitä istuimia.

Aulasta meidät ohjataan span puolelle. Rannekkeiden sijaan kauniisti kaakeloiduissa pukutiloissa on lukituksena koodijärjestelmä. Helppokäyttöinen ja näppärä. Muutama vanhempi rouva näyttää kuitenkin tuskailevan lukitusjärjestelmän kanssa, ja kylpylän vastaanottotiskiltä tullaan avaamaan lukittuja pukukoppeja.

Suihkutilat jatkavat samaa ylellistä linjaa: Jokainen suihku on asemoitu oman roomalaistyyppisen kaaren alle. Saunoja on valittavissa kaksi: perinteinen sauna sekä miehille ja naisille yhteinen höyrysauna. Perinteisestä saunasta näkee pienistä ikkunoista altaille.

Allasosastolla oli sunnuntaina rauhallista. Kylpijöinä oletettavasti hotellin asukkaita sekä satunnaisia kävijöitä. Myös muutama lapsi näkyy, mutta minkäänlaista hälyä tai härdelliä ei ole havaittavissa. Hosuli ei neulottuna pieneläimenä kylve, koska pelkää huopuvansa.

Allasosastolla on kaksi isoa allasta, kaksi roomalaista allasta sekä ulkoallas. Altaiden reunoja kiertävät tuolit sekä patsaat. Vedet ovat tavallista lämpimämpiä. Sujahdan ulkoaltaaseen, joka höyryää pakkasta vasten. Nenä jäätyy, mutta ei haittaa.

Ulkoaltaan jälkeen testaan roomalaisen porealtaan turkoosin kupolin alla. Vesi on niin lämmintä, että selkäjumit aukeavat poreiden ja lämmön vaikutuksesta. Vilkaisen myös allasbaarin hintoja. Kymmenen euroa drinkistä on vähän liikaa.

Kylpylästä poistuu täydellisen relaksoitunut syntymäpäiväseurue. Vähän tyyris reissu, mutta kokemisen arvoinen.

Missä? Naantalin kylpylä
Mitä? Kahden tunnin kylpylävisiitti
Kenen kanssa? Kolmen henkilön seurue
Mitä maksoi? 20 euroa

Muuten siitä lapusta, se oli ovessa iltaan asti. Vai liekkö vieläkin?

Mikä on paras kylpypaikka? Minkälainen suhde sinulla on kylpemiseen? 

Terveisin,
Ruut

4 kommenttia:

 1. Naantalin kylpylä on kyllä luksusta. Satunnaisena seurakylpijänä arvostan sen rauhallisuutta ja eleganssia. Viihdeuimalat ja perhekylpylät eivät oikein kiinnosta melskeen takia.

  Periaatteessa hinta on tuolla vähän kallis, mutta hinnalla varmaan rajataan myös kävijöitä. Tosi rentoutumisen etsijät kyllä tulevat, mutta perheseurueet jäävät varmaan rannalle: nelihenkiseltäkin perheeltä käynti olisi helposti yli satasen luokkaa, kun lippujen lisäksi pitää syödä ja kulkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Kiitos kommentista! Ehkä sitä eri tilanteissa hakeutuu erilaiseen paikkaan kylpemään. Naantalin kylpylässä mennään ainakin oman kokemuksen mukaan rentoutuminen edellä! Turussa ehkä Caribia on enemmän esimerkiksi lapsiperheiden makuun.

   -Ruut

   Poista
 2. Olipa hyvä ja persoonallinen kylpyläarvostelu! Selasin Turun lähettyviltä kylpylöitä, mutta mistään ei oikein löydy mitään muuta kuin niiden omat sivut ja vauva.fin höpökeskusteluita. Mennään tuonne! -Inka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, huippua kuulla! Kannattaa pysyä linjoilla, kun jatkossa kylpylävinkkejä tulee lisää. :)

   -Ruut

   Poista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!