29.3.2016

Kevät (maito)purkissa

On aika istuttaa! Huonompi homma, että kokemusta löytyy lähinnä rairuohon kasvattamisesta ja onkimatojen tonkimisesta. Jos tänä vuonna onnistaisi? Mikäli olen oikein ymmärtänyt, kasvattaminen on arpapeliä. Joskus lähtee, joskus ei idä millään.

Proseduuri alkoi samoilusta siemenhyllyillä. Kesäkurpitsa on hyvää, lanttu ja palsternakka maistuu. Basilika on hyvä yleismauste. Ja kukkia, niitä voisi kokeilla tänä vuonna pihalle.

Yhdessä pussissa luki, että kylvetään suoraan maahan, kasvaa metrin mittaisina ryppäinä, leviävää sorttia. Jos viskoo sinne tänne, voin panna päälle pilkullisen hameen ja hypähdellä samalla. Iloa myös naapureille!! Olkoon onnellisia!!

Alkajaisiksi maitopurkkeihin lähti basilikaa, lanttua ja ahomansikkaa. Saa nähdä mitä tästä tulee. Hyvällä mäihällä jonkinlainen omavaraisuus.


Peittelin proseduurin mullalla, kelmulla ja laitoin ikkunalaudalle valon puolelle. Ahomansikan panin komeroon, koska se ei vielä siedä valoa. Toivottavasti en unohda sinne.

Joko kevät on käpälässä? Mitä meinaat istuttaa tänä vuonna?

Terveisin,
Ruut

5 kommenttia:

 1. Meillä alkaa kokeellinen istutus :D chiliä, kesäkurpitsaa, porkkanaa ja kasa yrttejä. Viime vuonna kaikki kuoli :D ehkä tämä tällä kertaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna siis uusi yritys :D Voi olla, että täälläkin kosahtaa.

   Kylvöarsenaali kuulostaa ihanalta! Varsinkin chilihommat.

   Poista
 2. Minulla on viherpeukalo keskellä kämmentä ja olen arka kokeilemaan. Viime kesänä istutin yrtit ja salaatit suoraan ulos istutuslaatikkoon alkukesästä, onnistui hyvin niin. Luulen, että menen tänä vuonna samalla taktiikalla. Lanttu kuulostaa eksoottisen haasteelliselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ps. Pilkkuhameinen siementenkylväjä aurinkoisena päivänä hypähtelemässä naurattaa!

   Poista
  2. Ja täällä toinen epäviherpeukalo. Mutta on hauskaa kokeilla!

   Mietin myös suoraan istutuslaatikkoihin istuttamista, mutta säilytän ehkä sen varavaihtoehtona jos basilikat ja muut lantut ei ala kasvamaan.

   Poista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!