29.4.2016

Keittiön miniremontti

"Kamalan väriset kaapit!", oli ensimmäinen asia, jonka sanoin katsoessani asunnosta otettuja kuvia. Asuntonäytössä kaapit näyttivät edelleen yhtä tunkkaisilta.

Sahamiehen tyttärenä olen lapsuudesta lähtien kyllästetty puun värillä. Pyökki, puu, käsittelemätön vaaleankellertävä lauta, lakattu lauta... "E-iii!", parahdin myös Bauhausissa ponnaripäiselle myyjälle, kun tämä kertoi valkoisen ihmeteipin, D-c-Fix itin olevan haluamassani värissä lopussa.

Olin sentään ehtinyt toisen osapuolen kanssa teipata jo kolme ovea. Asian kanssa on elettävä pari viikkoa. Hahmottaakseni projektia piirsin ja mittasin kaavion jokaisesta kaapista. 

Tässä vaiheessa teippi loppui kesken.

Väärän värisiin keittiön pintoihin on siis ratkaisu. D-c Fix it on paksua kontaktimuovia, joka kestää kulutusta, eikä kupruile asennettaessa. Väriskaala on laaja.

En voi lakata ihmettelemästä sitä, että kaapin ovien kanssa ei tarvinnut lähteä vaihto- tai maalausoperaatioon. Molemmat sekä työläitä, että kalliita. Varsinkin kun 30- luvun puutalossa on hupsun mittaiset kaapistot, joihin olisi halutessaan teetettävä mittojen mukaan kokonaan uudet ovet. Nyt proseduuri tulee maksamaan vajaat sata euroa. Mietin silti, miksi alkuperäiset kaapit on menty purkamaan. Arvelen niiden olleen täyspuuta, pinnalla paksu puolikiiltävä maalipinta. 

Minkä väriset keittiön kaapit sinun kotoa löytyy?

Teippiaatoksissa, 
Ruut

4 kommenttia:

 1. Uudistunut kaapinovi näyttää hyvältä! Meiltä löytyy valkoiset keittiön kaapit -- muutos on tapahtunut tänä vuonna :-). Aiemmat olivat tummanruskeat :-). Hyvä vinkki tuo D-c Fix it!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin minustakin! :) D-c Fix it tuli uutena minullekin. Mutta aion jatkaa teippailua!

   -Ruut

   Poista
 2. Moikka! Hyvältä näyttää mutta osaatko sanoa jotain tuon teipin pitävyydestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!

   Olen D-c fixistä lukenut useita kokemuksia, ja ainakin lukemani mukaan se pitää hyvin kiinni vuosia. Lähtee myös helposti irti. Meillä kotona teipit on ollu kaapeissa vasta viikon, joten sen pidemmästä ei ole omaa kokemusta. Olen pyyhkinyt ovia runsaallakin vedellä. Hyvin näyttää paikoillaan pysyvän. :)

   -Ruut

   Poista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!