13.5.2016

Kostea mutakakku

Se alkoi pakastealtaan mutakakusta, tai ruotsalaisittain kladdkakasta. Tumman suklaisesta, sulaneena lähes taikinaisesta. Tutkailin ainesosaluetteloa ja äimistyin, kun listalla ei ollut yhtään suklaata.

Lähdin kehittelemään leivonnaisen reseptiä. Noin kymmenen kokeilukerran jälkeen tiedän, miten syntyy täydellinen mutakakku.

Vain muutama ainesosa, salaisuus on lyhyessä paistoajassa. Kakku on uunista tullessa irronnut vain reunoiltaan, keskeltä höllyvää taikinaa. Taikina kiinteytyy, kun kakku odottelee syöjiänsä noin tunnin. Ohje alhaalla, olkaa hyvä!



100 g voita
2 munaa
2,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
reilu 3 rkl leivontakaakaojauhetta
1 dl vehnäjauhoja

1) Vatkaa muna ja sokeri keskenään. 
2) Sekoita kuivat jauheet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon.
3) Sulata voi ja lisää taikinaan.
4) Paista 200 asteessa noin 4 minuuttia, tai niin kauan kun taikina irtoaa reunoilta. Kakku on uunista otettua raaka ja hölskyy keskeltä, mutta jähmettyy seisoessaan.

Kerro jos kokeilit!

Mikä on sun suosikki suklaaleivonnaisista?

Terveisin,
Ruut

5 kommenttia:

  1. Mutakakku on yksi suosikkileivonnaiseni! Se toimii aina! Alkoi tehdä mieli mutakakkua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kiitos! Kuvat siis ovat onnistuneita, jos tulee mielitekoja. Mutakakku ei kyllä koskaan petä! Paisti jos sen paistaa liian kypsäksi. :D

      -Ruut

      Poista
  2. Nam! Mutakakku on niin ihanaa kermavaahdon kera!

    VastaaPoista

Saat soperruksen!