24.5.2016

Valmistujaiset

Perjantaina Joensuussa jaettiin valmistuville muusikoille todistukset, mutta opintonsa päättävä Essi ja kontabasso olivatkin molemmat tällä puolen Suomea pääsykoerumban jälkeen. Etelässä, kuten meillä Itä-Suomessa sanotaan.

Tehtailin kaverille oman todistuksen, paistettiin pihalla munkkeja, syötiin vuohenjuustosalaattia. Ja nostettiin vaaleanpunaiset maljat kukkivan omenapuun alla.
Perinteinen kansanmuusikon juhlapose.

Jätin oman muusikoksi valmistumiseni juhlimatta kaksi vuotta sitten. Koin vähän raskaaksi sukulaisten toistuvat kysymykset ja toteamukset muusikoiden työllistymisestä sekä taidealojen ja "oikeiden töiden" vastakkainasettelusta. Nyt tajuan, että juhlimattomuudella tulin samalla väheksyneeksi omaa kolmen vuoden urakkaani. Sen jälkeen olenkin juhlistanut kaikkea mahdollista ilon aihetta. 

Onnea muusikoksi valmistumisesta, Essi! Oli ihanaa kun saatiin juhlia kanssasi.

Mitä sinä juhlit viimeksi?

Terveisin,
Ruut

4 kommenttia:

 1. Musiikin alan ammatti on yhtä tärkeä kuin muut ammatit.Mun oppilsat valmistuvat viikon päästä kaupalliselle puolelle.Osa saa töitä osa ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, että se sanotaan ääneen, kiitos! :) Näinhän se menee kaikissa ammattikunnissa, että osa saa töitä ja osa ei. Mulla on sellanen tuntuma esimerkiksi konservatorion opiskeluajoilta, ettei kaikki muusikoksi valmistuvat välttämättä edes halua työllistyä alalle. Heitä on tietenkin pienempi osa opiskelijoista. Siinä olisi ehkä paikka tiukentaa pääsykriteereitä tai vähentää opiskelijapaikkoja. Toisaalta ehkäpä samaa luontaista hajontaa on myös kaikilla aloilla! :)

   Paljon onnea sun valmistuville oppilaille ja hauskaa kevättä sulle! :)

   -Ruut

   Poista
 2. Ihanat juhlinnat teillä ollut! <3 Minä pääsen huomenna juhlimaan isäni 70v juhlia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi että, juhlat on kyllä kivoja! Ihanaa päästä juhlimaan.

   -Ruut

   Poista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!