21.6.2016

Oodi itse tehdylle jäätelölle

En yleensä pidä jäätelöstä. Usein hyvän jäätelöannoksen kriteeri on, että annoksessa on enemmän lisuketta, kun jäätelöä. "Suomalainen jäätelöteollisuus on surkeassa jamassa!", marisin käytyäni Sisiliassa ja syötyäni viikon maailman parasta gelatoa.

Onneksi asiaan on tullut  valon pilkahduksia. Emme ole enää kansa, joka lipittää tyytyväisen tietämättömänä masentavan laimeaa pakettijäätelöä. Pirkan jugurttijäätelökin maistuu jauholta. Syy selviää tuoteselosteesta: jugurtin maku tulee pelkästä jauheesta. Karmivaa!!

Toisaalta Minetti-jäätelö täyttää tämän vaativan jäätelön syöjän laatukriteerit hyvin. Samoin Turun Hansassa oleva Nuvole Gelateria.

Näiden kokemusten siivittämänä kokeilin itse tehtyä jäätelöä. Odotukset eivät olleet korkealla, ja olin varannut jääkaappiin kinuskikastiketta lievittämään orastavaa pettymystä.

Homma lähti kuitenkin ihan lapasesta: itse tehty jäätelö oli päräyttävän hyvää ja valmistaminen helppoa. Jäätelömassaa ei tarvitse pakastamisen aikana sekoittaa, ja perusosa koostuu vain kananmunan keltuaisista, fariinisokerista ja vispikermasta.

Mitä rasvaisempi kerma, sen pehmeämpi rakenne. Joni valmisti kahdeksaa eri makua meidän tupareihin, ja Hosuli oli tietekin nohevana paikalla tarkkailemassa prosessia. Näissä kuvissa valmistuu kinuskijäätelö, johon tuli lisäksi esikeitettyä maitotiivistettä.Pallottelin kinuskijäätelöstä ja hapotetusta granaattiomenamehusta jäätelösoodan. Sekin oli jäätävän hyvää. Sanompa vaan, että elo on hyvää vauhtia rappiolla näitten jäätelöiden kanssa.

Mikä on sun suosikkijäätelömaku?  Ja ootko kokeillu kotitekoista jäätelöä?

Terveisin, Ruut

2 kommenttia:

 1. Namm...maistuisi varmasti täälläkin..:) VAlion Nougat jäätelöä yleensä ostan. Pitääpä kokeilla tehdä joskus itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Suosittelen kokeilemaan itse tehtyä jäätelöä, se ainakin yllätti minut. Muistan kans lapsuudesta tuon nougat-jäätelön. :)

   -Ruut

   Poista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!