4.7.2016

Ammattikylpijä tarkastaa: Szechenyi Bath Budapestissa

Rakastan kylpemistä. Altaassa, paljussa, järvessä, korvossa, hallissa, poreissa, ammeessa- ja kypylöissä. Olen valinnut vuokra-asunnon kylpyamme ykköskriteerinä. Lomalla metsästän hotelleja joko ammmeella tai jacuzzilla. Juttusarjassa testaan ja raportoin eteen tulevista kylpyläkokemuksista. 

Budapest on yksi Euroopan tunnetuimmista kylpyläkaupungeista. Eikä syyttä: kaupunkiin matkustavalla kylpylään mielivällä on edessään monta vaihtoehtoa. Budapestissä olen tsekannut Szechenyin lisäksi Luckács Thermal Bathin. Tässä siis vinkkiä Unkarin kävijöille!

Kokemisen arvoisia muualla Unkarissa ovat myös Bocskai Thermal Bath Koillis-Unkarissa Hajdúböszörményn pikkukaupungissa sekä Aquatigum Debrecenissä. 

Unkariin matkaava löytää myös ulkouimaloita ja kylpylöitä lähes jokaisesta kaupungista. Siinä on kansa, joka ymmärtää hyvän päälle!Itse kylpylästä:
Suunnistamme kartan kanssa kylpylään. Aulassa meidät vastaanottaa hulppeat patsaat, kupolikatto ja suihkulähde. Sedät kulkevat edestakaisin valkoisissa sandaaleissa ja takeissaan. Ostamme piletit, ja samalla selviää karmiva tosiseikka: pyyhkeet jäivät hotellille. Maksamme yhdestä pyyhkeestä viisitoista euroa lisähintaa. Tämä ei iloa silti hidasta.

Saamme käteen rannekkeen, jolla pääsee sisään porteista numeroitujen vaatekoppien alueelle. Vaatteet vaihdetaan kopissa, joka lukitaan rannekkeella. Sauna-ja suihkualueen lattia näyttää likaiselta. Myös lipokkaat ovat hotellilla, ja pelkäämme tuovamme Suomeen tuliaisina jalkasilsan ja viisi muuta.

Saunojen jälkeen aukeaa sisäkylpylämaailma. Korkeita, kuninkaalisia huoneita yhdistettynä pienillä käytävillä. Ruskeissa mineraalivesissä makoilee sekä paikallisia että turisteja. Kuljemme henkeä pidätellen altaasta toiseen hokien vuoronperään: "Onko tämä todellista?" Ilo kuplii minussa niin, että tanssahtelen varovasti liukkailla kaakeleilla.

Sisällä kuljetaan ympyrää. Ympyrän keskellä on ulkouima-altaita. Toinen on muotoiltu spiraaliksi, toinen on suurempi yleislallas.

Paikallinen trendi on selkeästi pramea uimahattu. Mitä suureleisempi, sen parempi. Lakeissa on kohokuvioita, muovikukkia ja kimalletta. Liitymme uimahattutätien joukkoon vesijumppaan, ja unkarin kielellä meitä ohjataan reippain ottein.

Neljän tunnin lillumisen jälkeen on hirvittävä nälkä. Onneksi kotimatkalla on pieni kiinalainen nurkkaravintola, joka lämmittää meille annokset mikrossa. Paikallinen mies kysyy, saako liittyä seuraan ja istuu samaan pöytään. Mutustamme ruokiamme sopuisassa hiljaisuudessa.

Missä? Szechenyi Bath Budapestissä
Mitä? Neljän tunnin kylpy loman ohessa
Kenen kanssa? Kahdestaan ystävän kanssa
Mitä maksoi? 18 euroa
Erityishuomio: Mukaan oma pyyhe ja sandaalit

Onko siellä muita Unkarin kylpylöissä käyneitä? Oliko hauskaa?

Terveisin, Ruut

2 kommenttia:

 1. Hei! Suunnittelen matkaa Unkariin ja tämä juttu sattui sopivasti silmään. Osaatko suositella jotakin aluetta josta kannattaisi varata hotelli? Kiitos jo etu käteen vastauksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Anteeksi, että vastaan viiveellä. Reissu taitaa olla tehty jo, mutta vastaisuuden varalle voisin sanoa että oon reissannu Unkarissa useita kertoja, ja joka hotellikokemus Budapestissä on ollut ehdottomasti hintansa väärti. Kannattaa harkita myös asunnon vuokraamista. Me vuokrattiin viimeksi Toma Tours-nimisestä toimistosta Bookingin kautta. Yhdelle yölle hintaa tuli 7 euroa henkilö ja asunto oli hulppea kylpyammeineen.

   -Ruut

   Poista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!