17.9.2016

Miksi muutin mökille?

Kävin alkusyksystä mökiltä käsin kolme viikkoa töissä toimituksessa. Päivän jälkeen oli hauska aloittaa lämmitysrumba kantamalla puita saunan vajasta. Ruoka valmistui, kun saatiin hiillos takkaan.

Harmaa piilopirtti, josta tuuli tulee iltaisin hirsien läpi. Sähkö vedetään naapurin vajasta (Kiitos Aada, Anna ja perhe!), lämmitys onnistuu kolmella tulisijalla, jotka eivät toimi hyvin jos sataa vettä. Juomakelpoinen vesi tulee hanasta kylmänä- jos pumppu toimii.

Hyvää:
Pimeässä piilopirtissä saa olla rauhassa. Kyläyhteisö on kävelymatkan päässä, jos mielii kahvimaitoa tai kaurahiutaleita aamupuuroon. Kun myrsky kaatoi enon ladon, sitä oli nostamassa koko kylä. Oletuksena oli, että kaikki jotka ehtivät, ovat jeesimässä. Olin tosin töissä kun latoa korjattiin. :D Konkreettinen tekeminen toimii vastapainona kirjoitus- ja ajatustyölle. Aivot tulee nollattua.

Huonoa:
Tukkaa ei muista kammata jota päivä. Vaatteet on rutussa, huussi kenottaa ja on kaukana, hampaita pestessä kylmä vesi vihloo. Lattia on aamuisin kylmä. Sateella vesi tippuu piipusta sisään. Mikään ei tapahdu heti. Tiskaaminen vaatii lämmintä vettä, joka tulee kun hakee puita, sytyttää tulen hellaan ja lämmittää veden. Saattaa saada myyräkuumeen, tai akuutin hikan.
Ja enhän minä yksin ollut. Mukana oli Joni, joka kävi kaupassa, tyhjensi veneen, tsekkasi naapurien katiskat, korjasi huussin ja kantoi skumppaa paljuun, kun Sallin ja Essin kanssa ei maltettu nousta lämpimästä vedestä. Siltä viikonlopulta ovat nämä kuvatkin. (Paitsi viimeinen, se on vuoden takaa.)

Kuluneen kesän levylöytö: Aija Puurtisen Ameriikan kontinentti- levy. Sisältää hauskaa fingelskaa! Älä pelästy haitaria ja humppakomppia, biisi kasvaa loppua kohti!

Mikä on sun mielestä mökkiolosuhteissa parasta ja ikävintä?

Terveisin: Ruut

9 kommenttia:

 1. Erittäin hyvä, vähän erilainen blogi sulla! Useamman postauksen ehdin jo kahlata. Kiva kun kävit kommentoimassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, jos tykkäät! 8) Hauskaa päivää sinulle!

   -Ruut

   Poista
 2. Mökillä aika kuluu eri tavalla, vähän niin kuin pysähtyy vaikka meneekin eteenpäin. Kai pääsee kiinni jostain luontaisesta rytmistä. Meillä tosin ei ole omaa mökkiä, siksi koska monen asian vaivalloisuus on kuitenkin liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, totta! Niin kuluukin. Ajan kuluminen on jännä asia muutenkin. Onneksi ei tartte omistaa mökkiä, kun voi myös vuokrata tai lainata muiden omia!

   -Ruut

   Poista
 3. Yksi vinkki savupiipun ongelmiin. Laittakaa piipunhattu, niin ei pääse sade sisään ja kastele piippua :) Mökkielämä on ihanaa, kun pääsee perusasioiden äärelle: ruoka. lämpö, rauha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja käytännöllisestä vinkistä! :D Vähän tulee tonttuolo, kun en ole tajunnut tätä hattuasiaa. Pitääkin kiivetä katolle seuraavan kerran, kun mökkielo tulee ajankohtaiseksi. Liputan kyllä samoja asioita: lämpöä, ruokaa ja rauhaa. Ne on mökillä parasta.

   -Ruut

   Poista
 4. Parasta on minunkin mielestäni puuhastelu perusasioiden parissa. Ruuanlaittoa, saunan tai takan lämmitystä, puutarhanhoitoa ( sen verran kuin on kiinnostusta). Ja tietysti saunominen ja uinti. Luonnon seuraaminen. Lukeminen, piirtäminen...
  Ruoka maistuu siellä aina hyvältä.

  Ikävintä? Hmm...

  VastaaPoista

Tässä käpäläni! Tartu siihen!