12.10.2016

Villasukat jalkaan! Lämmöt päälle!

Kun tulen koulusta, vedän villasukat jalkaan ja asustaudun neulottuun viittaan. Verannan kautta kulkiessa yläkertaan pitää olla vikkelä, koska muuten iskee kylmyys. Ollaan lokakuussa ja patteri on päällä yhdessä yläkerran huoneessa.

Vielä kaksi viikkoa sitten aloitin olohuoneen takan lämmittämisen seitsemän kieppeillä illalla, tänään sytytin tulet jo neljän jälkeen. Valoa riittää pitkään mutta kylmä tulee sisään joka päivä aikaisemmin.

Tässä talossa kylmä tuntuu siedettävältä. En tiedä johtuuko se mukavista villasukista, apilaviltistä vai pehmeistä villatakeista.


Kuulin, että talvikuukausina puutalon sähkölasku voi olla satoja euroja. Puulämmityksellä kuluja voi alentaa jonkin verran riippuen tulisijojen määrästä. Tässä talossa on vain yksi. Yläkerta on rakennettu kesäkäyttöön, ehkä sata vuotta sitten asuttiin talvet vain alakerran huoneissa.

Miten sinä varustaudut koko ajan kylmenevään syksyyn? Onko talvitakki kaivettu jo arkikäyttöön?

Näitä pohdiskellen,

Ruut

Ps. Hosulilla ei ole kylmä, koska sen on neulottu pieneläin. Onnekasta!

8 kommenttia:

 1. Villasukkia, villaneuleita ja peittoja on täälläkin, vaikka onneksi on myös vesikeskuslämmitys. Toivottavasti tulisijanne antaa riittävästi lämpöä talvella!

  VastaaPoista
 2. Ihanan valoisia kuvia, oikein jo kaipaa viikonloppua jolloin saa olla valoisaan aikaan kotona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, ihanaa kuulla! Valoisaan aikaan kotona oleminen on kyllä luksusta. Onneksi sellaisiakin päiviä arjessa on kun ehtii viipyä.

   -Ruut

   Poista
 3. Meidän vanhassa puutalossa varustaudutaan myös villasukin :). Pönttöuuni ja puuhella tuovat myös lisälämpöä ja samalla kodikkuutta. Kauniit kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla. :) Pönttöuuni kuulostaa ihanalta, olisipa meilläkin!

   -Ruut

   Poista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!