15.11.2016

Vuosijuhlat Pitsihuvilassa

Perjantaina viipotin Samppalinnan pitsihuvilalle pitkissä helmoissani. Ekat vuosijuhlat, vujut. Pitsihuvilalla juhlittiin kahdeksantoistavuotiasta Turun Taideakatemian opiskelijayhdistys TOY Ry:tä.

Lueskelin vuosijuhlaetikettiä etukäteen: nilkat on oltava piilossa, hiukset kiinni, kenkien sirot, laukun tumma ja olkapäiden peitossa. Kääk. Puin mekon alle pilkulliset sukkahousut ja vedin jalkaan mustat nauhakengät. Ehkä etikettivirhe, mutta sirot korkokengät? Ei mulla ole sellaisia!

Asuna oli pitkä musta puku, jonka selkäosa on avoin ja pitsillä somistettu. Tilasin mekon Nellystä pari viikkoa ennen varsinaisia juhlia. Hiukset kiharsin ja kasasin valkin päälle pinneillä.

Täydessä tällingissä ja pitkässä mekossa olo oli outo. Pelkäsin, että kaadun helmoihini, tutisen viinilasi kädessä tai pahinta: joku huomaa että en oikeasti ole hieno henkilö!

Kuva: Tommi Selander

Millanen kokemus vuosijuhlilta jäi? Monta tuntia, puheita, istumista, hyvää ruokaa, kimallusta, kolme kaatoa viiniä, ennalta määrätyt istumapaikat, korkeita ikkunoita ja lepattavia kynttilöitä.

Pöydässä oli aikataulu, jonka mukaan edettiin. Alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka tarjoiltiin niin että joka ruokalajin välissä oli ohjelmaa: sellomusiikkia, teatteria ja puheita. Yritin muistaa istua suorassa ja olla asemoimatta kyynärpäitä pöydälle. Muistin myös aloittaa ruokailun ulommaisista välineistä. Hauskimmat puheet osuivat illan viimeisimmäksi, puheet naiselle, miehelle ja meille kaikille.

Juhlijoilla oli huikean hienoja pukuja ja ihailin illan mittaan pukujen ja korujen kimallusta. Olen tavallisesti maanläheisten värien ystävä, mutta hienot juhlat herättivät primitiivisen kimalluksen kaipuun. Seuraaville juhlille taidan laittaa jotain kimaltavaa minäkin. 

Oletko sinä koskaan ollut vuosijuhlilla? Mitä jäi mieleen ja menisitkö uudestaan?

Terveisin,
Ruut

6 kommenttia:

 1. Olin ekoilla vujuilla nyt syksyllä (tai WuJuilla täällä Tampereella) ja voi sitä hienouden määrää. Meinasi iskeä alemmuuskompleksit, mutta onneksi oli viinilasi mistä särpiä ja jatkoilla viimeistään oli ihan sama vaikka oma kampaus ei ollutkaan kampaajalla väkerretty :) Kivaa oli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa että kommentoit! :) Hienouden määrä saattaa äkkiseltään häikäistä! Mä kyselin juhlissa varovaisesti kuka on käynyt kampaajalla, vai onko tukka laitettu itse. Oli nimittäin aika hienoja hiuksia! Kaikki joilta kysyin olivat tehneet kampauksensa itse. Ehkä sunkin tukasta joku luuli, että toikin tyyppi kävi kampaajalla? ;)

   -Ruut

   Poista
 2. Iloisia tunnelmia välittyy vuosijuhla kuvista.
  Juhlava kaunis on pukusi.

  Taka vuosina tuli paljon oltua vuosijuhlissa ja muissakin tapahtumissa.
  Viime vuosina olen vetäytynyt pois juhlinnoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitos, ihana kuulla jos välittyy iloset tunnelmat. Sullakin on siis kokemuksia vuosijuhlilta. Niitä on kiva muistella jälkeenpäin vaikka ei enää tulisikaan juhlittua samalla kaavalla. :)

   -Ruut

   Poista
 3. Etenkin OKL-aikoina vuosijuhlat olivat ihania ja perinteikkäitä. Myöhemmissä opinnoissa tiedekunnan juhlat koin vähän kolkkoina, mutta oman pikku-ainejärjestömme juhlat olivat taas hauskoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hienolta! Ehkä se etikettipönöttäminen voi toisaalta tuntua kolkolta. Vaikka tietysti ihmiset paljon tekee tunnelmaan, tai suurimmaksi osaksi juurikin ne hyvät tyypit. :)

   -Ruut

   Poista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!