15.12.2016

Villapaita, ensimmäinen

Viime syksynä päätin ryhtyä villapaitatoimiin ja paita valmistui mukavasti joulukuuksi. Paita on neulottu alhaalta ylös ja siinä on raglan-hihat. Tässä vaiheessa voi hurrata! Huraa! Lämpöä joulukuuhun!Ei se ihan niin helposti mennyt: en löytänyt mistään ymmärrettävää ohjetta vasta-alkajalle. Missään ohjeessa ei ollut kompaktia for dummies- osaa, jossa selitetään mitä osia tehdään ja missä vaiheessa ne liitetään yhteen. 

Yksi lauantaiaamu romahdin. Ei tästä tule mitään! Miten ihminen voi olla niin tyhmä, ettei osaa lukea ohjeita? Mikä tässä on niin vaikeaa, kun netti on täynnä ohjevideoita, selityksiä ja kuvia?

Kyselin neuvoa tuskastuneena lainaisoäidiltä, joka piirsi kaavion. Pääsin vähän jyvälle. Konsultoin myös Sallia, joka vinkkasi googlaamaan englanninkielisillä hakusanoilla, ja Essiä, joka tsemppasi jatkamaan prosessia.

Materiaaliasioissa en päässyt omaa lankalaatikkoa pidemmälle: löysin sieltä ilmeisesti 90- luvulla tuotannossa ollutta Novitan Daisy-lankaa joka on sekoite villaa ja akryylia. Lanka oli mukavan höttöistä ja paksua. Neuloin helmaan ja hihoihin joustinneuletta. Helman halusin pitää lyhyenä ja kaula-aukon huolettoman näköisenä.

Onko täällä linjoilla muita, joiden mielestä neuleohjeet on vaikeaselkoisia? Vai sujuuko ohjeiden lukeminen sukkelasti?

Terveisin, Ruut

8 kommenttia:

 1. Hienosti onnistuit, vaikka olikin mutkia matkassa. Voin kertoa, että itseltäni jäisi tekemättä..:D Harmaat neuleet! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mutkien kautta villapaitaonneen siis! :D

   -Ruut

   Poista
 2. Niissä on vain oma logiikkansa ja onneksi tietoa voi löytää, kuten etsitkin, monelta eri taholta.
  Nuorena muistan tuon ongelman ja nykyään taas tartun usein vieraskielisiin ohjeisiin. Samanlainen
  tunne tulee. ' Miksi piti ottaa näin kummallinen
  ohje ja vielä eri kielellä, harmittaa ja stressikin hiipii. Kun sitten asiat, välillä kokeillen ja erehtyen, selviää niin hyvältä tuntuu. Ja usein helpolta ;) Tekemisen iloa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, onneksi tietoa on saatavilla helposti monesta eri paikasta. Oot ollu ihan hurja kun lähteny tarpomaan vieraskielisiä ohjeita! :D Ymmärrän turhautumisen!! Hauskaa jouluviikkoa sulle. :)

   -Ruut

   Poista
 3. Kaunis villapaita todella <3 Vähän riippuu ohjeesta tuo kuinka selkeää luettavaa se on, toiset tekee tosi simppelilukuisia ja toiset, hmmm hieman haastavampia :D
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihan huippua kuulla! Joo oon huomannut tuon saman, että osa ohjeista on selkeitä ja osa ei. Mutta sekin riippunee lukijasta ja kirjoittajasta, ja mielenlaadusta, ja vaikka siitä että onko tarpeeksi karamellejä neulontaeväiksi. :D

   -Ruut

   Poista
 4. Onnittelut paidasta, siitä tuli kaunis. Ja minulle ohjeet ovat täyttä hepreaa, en ole neulonut ohjeiden mukaan (tai muutenkaan) yli kahteenkymmeneen vuoteen. Joskus haaveilen yksinkertaisen huivin neulomisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista ja kommentista! Huivi kuulostaa hyvältä neulonatoimelta, siitä on ainakin helppo aloittaa jos käsityöhimo iskee. Kivaa jouluviikkoa sulle!

   -Ruut

   Poista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!