8.1.2017

Uusi vuosi, uusia juhlia

Uusi vuosi on täällä! Se tarkoittaa vuoden verran uusia kemuja: illanistujaisia, Martinpäivän vastaanottoa, pihajuhlia, Euroviisukemuja, neulontapiiriä. Viimeisimmäksi meillä juhlittiin vuoden vaihtumista.

Juhlien järjestäminen on kivaa, mutta pitkien juhlapyhien jälkeen tulee emotionaalinen lasku. Nytkö se on ohi? Joulut on juhlittu, uusi vuosi kimaltaa vuoden päässä, voi surkeus! Viivyttelen koristeiden purkamista viimeiseen asti, kuusi nököttää olohuoneen reunassa reippaasti yli loppiaisen.

Uuden vuoden juhlat järjestettiin parin päivän varoitusajalla, ja se toi järjestelyihin pikantin kiireellisen lisän. Kiireellisenä henkilönä toimiminen tuo mukanaan myös lähes värisevän tärkeyden tunteen. On kiire, valmistelen siis jotakin merkittävää. Hieno juttu.

Viritettiin valot ristiin olohuoneeseen, leikkasin hopeapahvista pallonauhan jonka asemoin tyhjälle seinälle, ja rustasin savolaisen seurapelin vieraita ajatellen, puhallettiin 50 mustaa ilmapalloa ympäriinsä.Meidän uuden vuoden kemuissa oli pillejä, joihin sai töräytellä sopivan tilanteen tullen. Hyvissä juhlissa parasta on kuitenkin seuraava aamu, kun yökyläilijät heräilevät ja kahvia lirpitään hitaasti ja hartaasti.

Missä juhlissa olit viimeksi? Onko joulu jo kotonasi purettu?

Terveisin, Ruut

8 kommenttia:

 1. Hienot uuden vuoden koristeet! Sitä mekin juhlimme viimeksi perinteikkäästi kummieni luona. Nyt seuraan oli liittynyt vuosien tauon jälkeen taas omaakin sukupolvea eli serkkuja perheineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos koristekehuista! Teidän juhlinnat kuulostaa kans kivalta. :)

   -Ruut

   Poista
 2. Mulle tulee aina uudenvuoden jälkeen sellainen pikkumasis, koska joulu meni niin äkkiä ohi. Sen takia en ole vieläkään raaskinut luopua kuusesta enkä muistakaan joulukoristeista. Vaikka kuinka yritän aloittaa joulun odottelun ja valmistelut jo marraskuun alussa, ei se aika tunnu siltikään riittävän. Tänä vuonna ehkä alan fiilistellä joulua jo heti kesäloman päätyttyä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Nanne! Joulu menee aina liian äkkiä ohi, tai siltä se ainakin tuntuu. Kiva etten ole ainut! Joulun fiilisteleminen kesäloman päätyttyä kuulostaa toimivalta, ehkä sitten olisi aikaa saada kaikki valmiiksi kerrankin ajoissa. :D

   -Ruut

   Poista
 3. Joulu on siivottu jo uuden vuoden aattona pois. Meillä myös mutustellaan useasti viimeiset joulu ruuat pois nurkista uutena vuotena, tosin hiukan muutettuina versioina. Tuolta löytyy meidän uuden vuoden puuhat http://villananna.blogspot.fi/2017/01/tervetuloa-vuosi-2017.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän uuden vuoden juhlinnat kuulostaa kivalta! Hävikkiruokakokkailut on myös järkijuttu, ja se on kummallista miten kaappiin kertyykin kaikenlaista, ja sinne ne monesti unohtuu. :)

   -Ruut

   Poista
 4. Joulu pantiin tänään pakettiin - kuusi piti neulaset sopivasti tähän asti, ja päätti sitten vasta siirrettäsessa ryhtyä karisemaan. Joulusta on täälläkin vaikea luopua. Koristeet vietiin varastoon, mutta yksi sisävalolyhty ja kaikki ulkona olevat valot saivat vielä jäädä loistamaan.

  Meillä uusivuosi juhlitaan aika pienesti, mutta loppiaisen jälkeen juhlittiin sitten yksiä ystävän pyöreitä synttäreitä vähän tehokkaammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiva kun kommentoit! Teillä on ollukin topakka kuusi, kun on pitäny neulaset noin pitkään! Hauskaa kuulla, että joulusta luopuminen herättää myös muissa tuntemuksia, en siis ole yksin. 8)

   -Ruut

   Poista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!