28.6.2017

Kirjoittaako joku vielä vieraskirjaa?

27.6.2017, Partalansaari, Sulkava

Melekeen viikko hujahti ja mäni tiällä ja täytyyhän se tunnustaa, että oekeen mukavoo oli! Sitä vuan tässä ollaan päeviltelty, että kuinka monta suklaalevyä pittää tämmöselle porukalle varata. Eipä mihinkään semmoseen tolokun lukemaan piästy, mutta jos joku arvio pittää heittää niin sanosin, että aeka monta!

Kiitosta vuan, että suatiin olla tiällä. Oltiin ihan immeesiks, eikä kovin moni itikkakkaan piässy ruokailemmaan mökkiläisten piänahassa.

Se on hyvä, vaikka onhan se näläkä itikallakin.

Parhain terveisin: Risto, Heidi, Johannes, Essi, Salli ja Ruut (Aeto savolaenen.)


Saitko mitään selvää murretekstistä? Mitä murretta sinä puhut?

Näillä eteenpäin!

Terveisin: Ruut


6 kommenttia:

 1. Murteet ovat mielenkiintoisia. Savossa on hauska murre. Ja kyllä vieraskirjeitä edelleen kirjoitetaan, vasta juhannuksena kirjoitin mökillä ollessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Aikku, kiva kuulla, että savon murre kuulostaa korviin hauskalta. Huippua myös, että vieraskirjaperinne elää!

   -Ruut

   Poista
 2. Sain selvää, vaikken savosta olekaan. Siellä on kyllä niin hauska murre! Minä puhun jotain lounaismurteiden yleiskielistä sekasotkua. Joitain hauskoja murreilmauksia käytän tietoisesti (esim. sanaa "sikses"), mutta valitettavan vähän murre kuuluu puheessa.

  Vieraskirjaperinne sen sijaan meillä on vahvana! Tai oikeastaan me olemme sen herättäneet henkiin, vaikka omassa kodissa sellaista ei ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, että savon murre kuulostaa sun korviin hauskalta! :D Tuo "sikses" on jännä, nämä lounaismurteet on mulle ihan vieraita, mutta kivan kuulosia.

   -Ruut

   Poista
 3. Sain selvää. Valitettavasti itse puhun sekakieltä, enkä osaa yhtäkään murretta täydellisesti :(. Haluaisin kyllä. Syy tähän on kai siinä, että vanhempani ovat kotoisin yhdestä kylästä, minä syntynyt ja elänyt monta vuotta toisessa kaupungissa kunnes muutin aikuisena kolmanteen paikkaan.

  Vieraskirja meillä on, vaikkakin sivuja täyttyy noin 2 - 4 vuodessa, kun kutsun harvakseltaan vieraita. Koetan aina pyytää, että ihmiset piirtäisivät ja kirjoittaisivat niihin vähintään sivun kerrallaan. Yleensä lapset (itikat? :) ) sen uskaltavatkin tehdä. Aikuiset ovat kainompia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivalta kuulostaa tuo vieraskirjaperinne teillä! Oon huomannu kans, että aikuiset ovat välillä vähän ujoja kirjoittajia. :)

   -Ruut

   Poista

Tässä käpäläni! Tartu siihen!