14.7.2017

Minipuutarha portailla

Mulla on uusi piilopaikka. Minipuutarha uuden kodin rappusilla. En ole aiemmin ollut mikään kasvi-intoilija, mutta nyt sisäinen hemuli on innostunut kasvun ihmeestä. Ja montaa sorttia pitää olla.

Kasvatin taimia vanhassa perunalaatikossa. Nyt laatikko seisoo pystyssä niin, että ruukkuja mahtuu kahteen tasoon. Tervetuloa Hokkamaalle, eli minipuutarhaan!


Hankin myös kasvatuslavan kesäkurpitsalle ja kurkulle. Kasvatin ne siemenestä, saa nähdä miten taimet tykkäävät hengailla täällä. (Kasvulavasta myöhemmin lisää!)

Kosmoskukat lähtivät tänä vuonna vähän hitaasti kasvuun. Minulla ja kosmoskukilla on ollut viime vuodesta lähtien kasvuyhteys. Surin yksi ilta rappusilla tämänvuotisten kosmoskukkien laihaa kasvuvauhtia. "Ehkä sinä et tarvitse kosmoskukkia enää?", ystäväni ehdotti. 

Ihanaa viikonloppua! Löytyykö sinusta yhtään kasvihemulia? 

Toivoo: Ruut

12 kommenttia:

 1. Tervetuloa minipuutarhureiden jaloon joukkoon! Minun minipuutarhastani on kyllä tullut vain oikeasti minikokoisia kasviksia, joten jätän kasvisten kasvatuksen toisille ja ostan vain valmiita kukkia.

  VastaaPoista
 2. Kyllä minusta Hemuli löytyy.. Kiva minipuutarha. Kasvien kasvua on ihana seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin onkin ihana seurata. Hyvä, että Hemulia löytyy!

   -Ruut

   Poista
 3. Viehättävää! Viherpeukalouteni on luovalla tauolla. Kylmä, kiireinen kevät pakotti luopumaan villeistä visioista. Nyt kyllä into on heräämässä. Pitkää lämmintä syyskautta toivoen, Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Viherpeukalon luova tauko on myös hyvä juttu. Toivotaan siis lämmintä syksyä! :)

   -Ruut

   Poista
 4. Ihana minipuutarha!
  En ole mikään viherpeukalo. Aina silti haluan jotain kokeilla itse kasvattaa.
  Niitä on mukava seurata.
  Hyvää kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos ja kivaa kesän jatkoa sullekin. Minäkään en ole viherpeukalo, mutta kasvun seuraaminen tuo paljon iloa arkeen. :)

   -Ruut

   Poista
 5. Voi miten kiva onkaan seurata kasvien kasvua, minua ei vaan oikein tänä kesänä onnistanut tuossa kasvari projektissa mutta ensi keväänä taas yritän :) Kivaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta, niin on ilo seurata! Hauskaa päivää myös sulle. :)

   -Ruut

   Poista
 6. Miten suloinen minipuutarha, hauska keksintö! :) Vielä en ole itse innostunut kasvattelemaan yrttejä ym, mutta parvekkeelle tuollainen minipuutarha sopisikin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitoksia! Minäkin olen tästä hyvin innostunut, niin innostunut että juttelen kasveille toisinaan. :D Joo, parvekkeella tämmöinen homma onnistuisi hyvin!

   -Ruut

   Poista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!