4.8.2017

Kesällä Turkuun | 4 vinkkiä

Tiedän että kesä alkaa olla mennyttä kauraa, mutta jos vielä mielit tehdä retken Turkuun, ohessa pari vinkkiä. Tekemisvinkit on koottu siitä näkökulmasta, että mikään tekeminen ei tule kalliiksi. Neulottu pieneläin, Hosuli antaa myös omat vinkkinsä seuraavassa postauksessa.

Ja ei kun matkaan!1) PUISTOJOOGAA
Puistojoogailemaan pääsee ilmaiseksi Kupittaan puistossa kesäisin. Olen ollut viidellä tunnilla mukana ja joogailu on ollut riittävän selkeää ja helppoa myös aloittelijan vinkkelistä.

Mukaan tarvitsee treenialustan ja helteellä kannattaa varata mukaan riittävästi vettä. Tapahtumat toteutuvat säävarauksella.

Elokuussa 2017 on ainakin vielä tämä ja tämä joogatunti.


2) PUUSAUNA TIISTAISIN
Koroisissa lämmitetään puusaunaa tiistaisin syyskuuhun asti. Vuoroja on naisille, miehille sekä sekasauna molemmille. Saunamaksu on 2 euroa. Tätä en ole vielä itse tsekannut, mutta aion mennä!

Lisätietoja Elävän Kulttuurin Koroinen-sivuilta.

3) SAMPPALINNAN MAAUIMALA
Viime kesänä Samppalinnan maauimala oli remontissa, mutta ei enää! Ihanaa, kun ulkomailla olisi.

Samppalinnassa on pitkän matkan lämmitetty uima-allas, hyppytorni, kioski, lastenallas, saunat ja suihkut. Omat naksut on myös hyvä olla mukana! Muuten mukaan uikkari, pyyhe ja rahaa sisäänpääsymaksuun, joka on 3,50-5,50 euron väliltä. Verkkoivuille tästä linkistä.


4) KUPITTAAN PUISTO
Kupittaan puisto on iso ja sisältää paljon kaupungin ylläpitämiä aktiviteetteja. Puistosta löytyy lintuja ja eläimiä, jäätelökioski, Kupittaan maauimala, leikkipuisto ja mahdollisuus erilaisilla härpäkkeillä ajeluun. Kannattaa mennä vaikka piknikille, ja eväät voi hakea läheisestä Cittarista. Niin ja bajamaja löytyy!

PRO TIP!
Jos nälkä iskee ja sinulta löytyy korkeakoulun opiskelijakortti, käy syömässä Assarin ullakolla. Lounasta arkisin klo 16 asti opiskelijahintaan. Joka päivä myös kasvisruokavaihtoehtoja vegaaneja unohtamatta.

Oletko kokeillut jotain näistä? Mitä sinun listallasi olisi?

Terveisin: Ruut

4 kommenttia:

 1. Turku on monesti ollut haaveissa,mutta nytkin käytiin Hesassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsinkikin on kiva! Mutta tervetuloa tutustumaan Turkuun myös seuraavalla lomalla. :)

   -Ruut

   Poista
 2. No Samppis on ykkösenä listallani! Yritän käydä siellä niin usein, kuin mahdollista. Tuo Koroisten sauna kuulostaa mielenkiintoiselta. Pitäisiköhän kokeilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Samppis on huippu. Mä en ole ite vielä sitä Koroisten saunaa tsekannut, vaikka se on ollu mielessä joka tiistai. Aina on tullu jotain muuta. Mutta puusauna kiinnostaa kyllä!

   -Ruut

   Poista

Tässä käpäläni! Tartu siihen!